Notícies

El Dia Més Curt reivindica el cinema en format curtmetratge

La Festa del Curt se celebrarà en format híbrid del 18 el 21 de desembre

Amb motiu del dia més curt de l’any, Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne tornen a organitzar la festa mundial del curtmetratge que reivindica el cinema de curta durada. 

Entre els dies 18 i 21 de desembre, dins la secció “10x10”, es podran veure en línia a www.eldiamescurt.cat 10 curtmetratges recomanats per 10 cineastes de renom, entre els quals hi ha les acadèmiques Carla Simón, Aina Clotet i Irene Moray, i el productor i director Lluís Miñarro, recentment guardonat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el Premi Pepón Coromina. Completen el grup de programadors Isabel Coixet, Carolina Astudillo, Gloria Vilches, Juanjo Giménez, el col·lectiu Dostopos i Carolina López. 

La Festa del Curt també tindrà una sessió presencial que se celebrarà al CCCB el pròxim dissabte 19 de desembre a les 18h dedicada a aquells curts que a causa de la pandèmia no s'han pogut veure o no s’han pogut veure tant com haurien. Sota el títol de “Inèdits” es podran veure Lonely Rivers, de Mauro Herce; Ara crema, de Núria Gascón; i els candidats als XIII Premis Gaudí Ni oblit ni perdó, de Jordi Boquet Claramunt; Panteres, d’Èrika Sánchez; Candela, d’Anna Solanas i Marc Riba; i El código interior, de Pau Subirós. 

A més a més, el dijous 17 de desembre, a les 23:45 al canal 33, Lluís Salgado ens presentarà una selecció de “perles” de la temporada a “Curtcircuit 33”. Entre ells destaquem els catalans Correspondència, Carla Simón i Dominga Sotomayor i Nana, de Roger Vilarroya. 

En cas de voler assistir a la sessió presencial del CCCB s’ha de reservar entrada anticipada a: https://www.eldiamescurt.cat/inedits-cccb/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat