Notícies

Nombrosa presència catalana a les Tallinn Black Nights

8 títols amb producció catalana es projectaran a les diverses seccions del festival de referència del nord d’Europa

 La programació del Festival de Tallinn BNFF, que se celebrarà del 13 al 29 de novembre de 2020 a la capital estoniana, inclou vuit films catalans repartits en les diverses seccions del certamen.

A la Secció Oficial competiran Armugán, de Jo Sol, produït per la catalana Shaktimetta, i Baby, de Juanma Bajo Ulloa, amb producció catalana de Fragil Zinema. Jo Sol dibuixa un retrat en blanc i negre de l'últim acabador del Pirineu aragonès: un home que no mata, però que posseeix una gran saviesa per acompanyar a morir. Baby, ja reconeguda a Sitges per la seva música, ens acosta a la història d’una dona addicta que lluita per desfer la decisió que la va portar a abandonar el seu fill només néixer.

A la secció Current Waves hi trobem La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, Sentimental, de Cesc Gay; Josep, coproducció catalano-francesa dirigida per l'il·lustrador Aurel, i La lista de los deseos, d’Álvaro Díaz.  

El film signat per Danés, guanyador del Gran Premi del Públic a la Millor pel·lícula al Festival de Sitges i produït per Brutal Media, Filmax i Televisió de Catalunya, relata la història real d'Enriqueta Martí, una suposada segrestadora i assassina en sèrie que va viure durant el s.XX al barri del Raval de Barcelona. 

La darrera obra de Cesc Gay, produïda per Imposible Films i que arriba a Tallinn després de la seva estrena en cinemes a Espanya obstaculitzada pel tancament de cinemes a Catalunya, aborda la història d’una parella en crisi que troba en el seus veïns una inesperada sortida a la seva situació. 

El llargmetratge d’animació Josep, sobre el dibuixant i exiliat republicà Josep Bartolí i la seva experiència en un dels camps de refugiats del sud de França, compta amb la participació de l'actor i acadèmic Sergi López i l’artista catalana Sílvia Pérez Cruz. 

La productora i distribuïdora catalana A Contracorriente Films, té participació doble. D’una banda porta l’obra d’Álvaro Díaz, protagonitzada per Maria León i Victoria Abril, a la secció Current Waves, i de l’altra, acompanya Uno para todos, de David Ilundain, produïda juntament amb les catalanes Fasten Films i Inicia Films i la navarra Bolo Audiovisual, com a part del programa dedicat als més petits i a les seves famílies, el Just Films Children’s Programme. El film explica la història d’un professor de primària que lluita per reintegrar un alumne malalt a l'aula malgrat l'oposició de la resta de classe.

A la secció en competició de nous talents del curtmetratge Live-action hi trobem la producció d’ESCAC films Grietas, d’Alberto Gross, sobre els efectes del divorci d’una parella sobre els seus dos fills.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat