Notícies

Conegudes (també) a casa 2020

La hija de un ladrón, La innocència, Ojos negros, Les Perseides, Lo que dirán i Les resilients configuren el programa d’aquesta edició

Conegudes (també) a casa és el programa itinerant de la Mostra de Films de Dones que fa arribar cada any les últimes pel·lícules de les cineastes catalanes arreu del territori català en projeccions que compten amb la presència de les seves directores.

Aquest any s’adapta a la nova situació projectant-se en línia a tretze municipis de Catalunya. Els films que es podran veure són: Les Perseides d’Annia Gabarro i Alberto Dexeus, La innocència de Lucía Alemany, Lo que dirán de Nila Núñez, Les resilients de Cristina Madrid, Ojos negros de Marta Lallana i Ivet Castelo i La hija de un ladrón de Belén Funes.

La hija de un ladrón, guanyadora als Gaudí de l’any passat com a millor pel·lícula no catalana, millor direcció i millor guió a més de ser film del Cicle Gaudí, retrata la desafortunada vida de la Sara, una jove mare que té el desig de formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. Es tracta de l’òpera prima de Belén Funes i s’ha endut premis com La Concha de Plata a Millor actriu a San Sebastián o el guardó a Millor direcció novell als premis Goya.

La innocència, que va rebre 7 nominacions als XII Premis Gaudí i li va valdre a Laia Marull el Gaudí a Millor actriu secundària, segueix la història de la Lis, una jove que somia en convertir-se en artista de circ i allunyar-se així del poble on ha crescut, per acabar construint un relat intimista sobre el moment d'impàs entre la infantesa i l'adolescència.

Ojos negros, també amb dues nominacions a la passada edició dels Premis Gaudí, narra la història de la Paula, una noia de 14 anys, ha de passar l'estiu al poble Ojos Negros amb la seva tieta i la seva àvia, a les quals gairebé no coneix.

Lo que dirán, documental candidat als XII Premis Gaudí, sobre l’amistat entre l’Aisha i l’Ahlam, dues noies adolescents, immigrants i musulmanes que viuen a Barcelona i que reflexionen sobre la seva identitat: portar o no el hijab, els prejudicis, la pressió estètica, la relació amb els pares i, en definitiva, el xoc cultural entre els seus orígens i el món occidental on han crescut.

Les resilients, produït per la productora mataronina Clack i guanyadora del premi Talent Jove al Festival In-Edit, reflexiona sobre l'espai de les dones a la música contemporània feta a Catalunya; una escena musical feminista que està brotant en els darrers temps i que s’explica a través de la mirada de la Clara Peya, Roba Estesa, Tribade i The Sey Sisters.

Les projeccions de Conegudes (també) a casa es van iniciar el passat mes d’octubre de forma presencial i es prolongaran fins el 13 de desembre a les diverses ciutats i pobles del territori. Degut al tancament de les sales decretat el passat 29 d’octubre, les projeccions previstes aquest mes de novembre es duran a terme online de la mà de Filmin.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat