Notícies

La Seminci reconeix el cinema català

El palmarès de la 65a edició del festival de Valladolid inclou Josep, El mártir i El niño de fuego

 El passat dissabte 31 d’octubre de 2020 va tenir lloc l’entrega de premis de la Semana Internacional de Cine de Valladolid, on s’ha reconegut l’últim curtmetratge de Fernando Pomares, El mártir, el film Josep i el documental El niño de fuego.

El premi Ribera del Duero, que s'atorga a la Millor direcció entre els llargmetratges de la Secció Oficial, ha estat ex aequo per Aurel, director de la coproducció catalano-francesa-belga Josep i Iván Ostrochovský amb Servants. Josep explica la vida del dissenyador i caricaturista català Josep Bartolí en el seu exili a França i, posteriorment, a Mèxic i els Estats Units. El llargmetratge compta amb la veu de l'actor i acadèmic Sergi López i amb música original de la compositora catalana Sílvia Pérez Cruz, que també ha posat la veu d’un dels personatges femenins del film.

En la categoria de curtmetratges s’ha atorgat l’Espiga d’Or Curtmetratge a El mártir, del cineasta català Fernando Pomares que també s’endú el premi “EFA Short Film Candidate Valladolid” i, per tant, queda automàticament seleccionat com un dels curtmetratges finalistes dels premis anuals de l’European Film Academy. La pel·lícula narra com dos germans sirians creuen il·legalment una frontera per entrar a un país occidental.

Finalment, en la secció DOC.España el jurat ha reconegut amb una menció especial el documental de la productora catalana Nanouk Films El niño de fuego, escrit i dirigit per Ignacio Acconcia. El documental narra la història de l'Aleixo, un jove que amb 9 anys va perdre el 91% de la pell en un accident de cotxe, i ens fa preguntar què hi ha després de vèncer la mort quan ja no esperes res de la vida.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat