Notícies

L'edició online del D'A aposta pel cinema català d’autor


El D'A Film Festival de Barcelona ha fet pública la programació de la seva edició online

El D'A Film Festival Barcelona ha fet pública la programació completa de la seva edició online, que tindrà lloc del 30 d'abril al 10 de maig. Un any més, el festival recolza el cinema independent de producció catalana, i en la seva programació d'un total de 64 títols (45 llargs i 19 curts) inclou més d’una desena llargmetratges de ficció, documentals, curtmetratges i migmetratges fets a casa nostra. 

En l'àmbit de la ficció, es podrà gaudir de l'estrena de dos títols catalans: El corazón rojo, de Marc Ferrer, un migmetratge ambientat en l'edició anterior del festival i que compta amb el cineasta i actor francès Louis Garrel i el grup musical Hidrogenesse com a part del repartiment;  i l’irreverent La reina de los lagartos, el retorn dels Burnin' Percebes amb una comèdia romàntica marciana i un repartiment de luxe encapçalat per Bruna Cusí, Javier Botet, Ivan Labanda, Miki Esparbé i Roger Coma. 

La programació inclou també l'òpera prima de l'almeriense Mamen Díaz, Violeta no coge el ascensor, autoproduïda per la pròpia directora i protagonitzada per la barcelonina Violeta Rodríguez, que narra l'estiu d'una jove millennial insatisfeta. 

Pel que fa als documentals, l'edició d'enguany acollirà My Mexican Bretzel, de Núria Giménez, guanyador al Festival de Rotterdam del Premi Found Footage, que combina fragments del diari de l'autora francesa Vivian Barrett amb imatges filmades per Léon Barrett entre els anys 40 i 60. També es podrà veure Girant per Sant Antoni, un film a cavall entre el documental i l'assaig fílmic que el cineasta Pere Alberó ha rodat en col·laboració amb els estudiants de l'ECIB (Escola de Cinema de Barcelona).

En l'àmbit dels curtmetratges, el festival acollirà Panteres, d'Èrika Sánchez, que va tenir la seva première mundial a la passada edició de la Berlinale; dues produccions de la barcelonina Nanouk Films, Restos de cosas, de Salvador Sunyer i Xavier Bobés, i Gang, d'Àlex Sardà, que va ser candidata als XII Premis Gaudí; Pol·len, de Blanca Camell Galí; Greata (Nàusea), de Gerard Gil i Jana Jubert; The Divided Island, d'Alba i Aida Bresolí; el curt documental Los peregrinos (notas y fragmentos del viaje) de Maria Riera; Ni oblit ni perdó, de Jordi Boquet Claramunt (aquests dos últims amb producció de l'ESCAC); i la producció de l'escola Bande à Part, Cuando acabe el verano, dirigit per Marina Espinach.

L'encarregada de clausurar l'edició d'enguany del D'A és la producció catalana A Stormy Night, del debutant David Moragas, que ja va ser a l'anterior edició del festival amb els seus curtmetratges Boyfriend i Only Fools Rush In. Es tracta d'un film rodat íntegrament a Nova York, on Moragas ha completat els seus estudis en direcció cinematogràfica, i planteja una relació romàntica entre dos nois que es coneixen per casualitat durant una nit de tempesta.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat