Notícies

L'Acadèmia de Cinema Europeu fa públiques les 3 pel·lícules nominades al Premi del Públic Jove 2020


El meu germà persegueix dinosaures, My extraordinary summer with Tess i Rocca changes de world són els 3 títols que opten a endur-se el Premi del Públic Jove 2020

L'Acadèmia del Cinema Europeu ha fet públiques les 3 pel·lícules que competiran per endur-se el Premi del Públic Jove 2020 (EFA Young Audience Award 2020), que es decidirà el proper 26 d'abril a través d'un jurat internacional format per joves d'entre 12 a 14 anys de 69 ciutats europees diferents. 

Els tres films nominats enguany són El meu germà persegueix dinosaures, coproducció espanyola i italiana que compta amb la participació de TV3 i està dirigida per l'italià Stefano Cipiani. El film és una comèdia basada en una novel·la homònima protagonitzada pel Jack, un nen de cinc anys entusiasmat amb l'arribada del seu germà petit, fins que descobreix que no és com ell s'esperava. Per altra banda, My extraordinary summer with Tess és un film holandès dirigit per Steven Wouterlood i basat també en un llibre amb el mateix títol, que narra l'estiu en què el Sam, un noi pre-adolescent coneix una jove, la Tess, a l'illa on passa les vacances amb la seva família. I pel que fa al títol alemany, Rocca changes de world, dirigit per Katja Benrath, la pel·lícula se centra en la història de la Rocca, una peculiar jove d'11 anys que viu sola amb el seu esquirol i que per primera vegada haurà d'anar a l'escola. 

Les tres pel·lícules nominades enguany han estat escollides en dues fases: primer a través d'un comitè internacional format per un jurat d'experts que preseleccionen 6 pel·lícules, i en una segona fase, un jurat de joves d'entre 13 i 14 anys que han seleccionat els 3 títols nominats.

L'Acadèmia del Cinema Català, membre de l'Acadèmia de Cinema Europeu, col·laborarà com cada any amb la jornada que tindrà lloc el 26 d'abril a la Filmoteca de Catalunya, on un centenar de joves visionaran els tres títols nominats i faran la seva deliberació i votació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat