Notícies

Cinema Lliure a la Biblioteca proposa un tast de documentals catalans, balears i occitans


Del 3 de febrer al 3 d'abril, la mostra gratuïta de cinema documental porta 6 títols documentals a una xarxa de biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània

La mostra de cinema documental gratuït Cinema Lliure a la Biblioteca torna aquest mes de febrer amb una programació que inclou 6 pel·lícules documentals produïdes a Catalunya, Balears i Occitània (Euroregió Pirineus Mediterrània).

Els documentals catalans inclosos a la programació són: City for sale, dirigit per Laura Álvarez i produït per Bausan Films, que dona veu a les víctimes de la gentrificació dels barris més turístics de Barcelona i que va rebre una nominació als XII Premis Gaudí; Shootball, del català Fèlix Colomer, que investiga el cas d'abusos sexuals comesos per un professor de l'escola dels Maristes de Sants-Les Corts; i Singled [Out], produït per les productores catalanes Suricata Stories i Un capricho de producciones i dirigit per Mariona Guiu i Ariadna Relea, que reflexionen sobre la vivència de la solteria per part de cinc dones de diferents punts del món.

La programació es completa amb dos films balears: Els ulls s’aturen de créixer, dirigit per Javier G. Lerín, que retrata al músic mallorquí Miquel Serra, i Baltasar Samper. El ritme amnèsic, film de la directora balear Victòria Morell Salom que ressegueix la història del músic i compositor mallorquí Baltasar Samper; i la producció occitana Remember Spain. Spanish Refugee Aid, amb direcció d'Isabelle Millé i produïda per Les films du sud, que narra la història dels espanyols que van fugir a França després de la Guerra Civil i van rebre el suport de l'associació nord-americana Spanish Refugee Aid.

La mostra Cinema Lliure a la Biblioteca, que té l'objectiu de ser un espai d'intercanvi cultural divers on aprofundir en les realitats socials catalanes i de territoris veïns, se celebra fa tres anys a les biblioteques públiques de Barcelona, i des de l'edició anterior s'hi han adherit també les biblioteques de Balears i Occitània. Totes les sessions tenen lloc a les 19:00h de la tarda i algunes de les projeccions aniran acompanyades de col·loquis on participaran membres dels equips de les pel·lícules o associacions i professionals vinculats a la temàtica en qüestió. 


Més informació a cinemalliure.com/biblioteca/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat