Notícies

L'ESCAC celebra 25 anys d'història


L'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) celebra 25 anys de la seva fundació i ho celebra amb un cicle a la Filmoteca

L'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ha arribat al quart de segle, i per commemorar aquesta fita ha organitzat amb la Filmoteca de Catalunya un cicle de projeccions que reunirà els principals talents sorgits del centre. La inauguració tindrà lloc aquest divendres 3 de gener i inclourà els primers treballs produïts des de l'ESCAC: el curtmetratge Mis vacaciones, de J.A. Bayona, i el llargmetratge Lo mejor de mí, de Roser Aguilar. 

Tots els dijous dels mesos de gener i febrer es podran veure curtmetratges i llargmetratges de directors com Javier Ruiz Caldera, Mar Coll, Dani de la Orden, Patricia Font, Kike Maíllo, Alejandro Marzoa, Guillem Morales, Àlex Pastor, Sergi Pérez, Nely Reguera i Elena Trapé, que estaran presents en les projeccions per fer un col·loqui posterior amb els assistents. 

Fundada per Josep Maixenchs el 1994 a partir dels estudis del Centre Calassanç de formació professional, l'ESCAC va iniciar la seva activitat impartint el Grau Superior en Cinema i Audiovisuals, sent el primer que s'impartia a l'estat espanyol. Els estudis es van traslladar el 2003 a les Escoles Pies de Sarrià a Terrassa, ciutat en la qual ja es va establir definitivament. Des de la seva fundació, l'Escola ha format més de 5.500 alumnes, i les produccions que n'han sortit han obtingut reconeixement nacional i internacional, de crítica i públic, i han estat distingits amb 37 Premis Gaudí i 21 Premis Goya. 


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat