Notícies

L’Acadèmia del Cinema Català i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó signen un conveni de col·laboració

 acc josep queralto

Van ser-hi presents a l’acte Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia, Maria Lluïsa Pujol, directora de la Fundació, Sergi Doladé, director de l’Acadèmia, i Josep M. Queraltó i Jordi S. Bonet, president d'honor i president respectivament de la Fundació. Queraltó és a més Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Catalunya i la Fundació Aula de cinema Col·lecció Josep M. Queraltó van signar un conveni de col·laboració el 27 de març de 2018 a la seu de l'Acadèmia a Barcelona. 

Mitjançant aquest conveni ambdues entitats es comprometen a col·laborar en diferents activitats culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’audiovisual i la defensa de la part tècnica, participant, per exemple, en conferències, exposicions, projeccions, etc. L’Acadèmia del Cinema Català també es compromet a donar suport institucional a aquelles iniciatives dutes a terme per la Fundació que puguin fer possible la realització d’un espai museístic referent a Europa dins de Catalunya o l’Estat espanyol, prenent com a base la Col·lecció Josep M. Queraltó, eina fonamental per a la difusió, protecció i respecte de la cultura i educació audiovisuals, sent de gran importància preservar aquesta Col·lecció.

La col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i la Fundació no és una cosa nova. Les dues entitats van anar de la mà a l’exposició "Barcelona, a façana do cinema", que es va celebrar del 23 de maig al 30 de juny de 2013 a la Sala Arte Soado del Colegio de Fonseca de la Universidad de Santiago de Compostela. Aquesta mateixa exposició, amb algunes novetats, la van portar conjuntament al febrer de 2017 a l’Espai Catalunya-Europa a Brussel·les (Bèlgica), sota el títol "Barcelona, la façana del cinema - Els orígens del setè art". Les dues col·laboracions van sorgir com a conseqüència de l’exposició que va fer la Fundació amb peces de la Col·lecció Josep M. Queraltó quan es va inaugurar la nova seu de l’Acadèmia el 13 d’abril de 2011. Es va titular "Barcelona, la façana del cinema", el mateix nom del catàleg que recollia les peces exposades.

L’Acadèmia del Cinema Català va néixer el 2008 amb l’objectiu de ser la veu unitària de la cinematografia catalana formada per tots els sectors creatius i productius de la professió en matèria artística i científica, de forma anàloga a d’altres acadèmies cinematogràfiques.

La Fundació va ser creada per Josep M. Queraltó, procedent del sector de l’exhibició, a Barcelona, el 6 de juliol de 2010, després de més de 40 anys de preservar i col·leccionar material cinematogràfic i audiovisual. Té dos objectius principals: la defensa de la tècnica cinematogràfica i la creació d’un espai museístic interactiu i educatiu per a tots els públics a Europa format per la Col·lecció Josep M. Queraltó, composta per més de 20.000 peces, essent actualment una de les col·leccions privades més importants d’Europa.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat