Notícies

El Cicle de Cinema Llatinoamericà de la Mostra de CineBaix tanca amb prop de 500 espectadors

ultimos dias habana 

Valoració positiva de la segona cita anual de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat.

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat continua consolidant la seva posició com a programació de referència a la comarcal del Baix Llobregat, ara immersa en el seu nou format que agrupa quatre cicles anuals (asiàtic, llatinoamericà, africà i del Llevant i el sud de la Mediterrània). Del 15 al 19 de març, CineBaix ha esta la seu de la segona cita d'aquest any: el Cicle de Cinema Llatinoamericà, que ha reunit un total de 470 espectadors en cinc dies. La xifra supera satisfactòriament experiències anteriors -la Mostra de Cinema Llatinoamericà de 2015 i la fusió amb la de cinema àrab- i consolida un públic fidel als esdeveniments especials de CineBaix.

"Estem contents amb els resultats", afirma el director, Xavi Bachs, que també destaca la satisfacció "d'haver pogut ampliar la presència de ponents, incloent el director d'una de les pel·lícules, així com la diversitat de països participants (una desena en total) i l'estrena de dos títols a Catalunya dins del cicle, Siembra i Joaquim. En total, s'han pogut veure 12 pel·lícules per explorar les diferents realitats llatinoamericanes i hi ha hagut 3 cinefòrums sobre l'Amazones, Brasil i Veneçuela, amb bona resposta de públic, participant activament dels debats.

Bachs també subratlla la col·laboració amb el diari La Directa, a partir d'un monogràfic amb articles "no només relacionats amb els temes socials i polítics, sinó també amb infografies i una introducció sobre el cinema llatinoamerià".

El Premi del Públic ha estat per Últimos días en La Habana, del director cubà Fernando Pérez. El títol ha estat el més ben valorat pels espectadors i espectadores, amb una nota de 4,7 sobre 5. La iniciativa del Premi del Públic es va estrenar a principis d'aquest 2018 per donar veu al públic de La Mostra, fonamental en la continuïtat de la Mostra.

Proper Cicle al maig: dedicat al Cinema Africà

La propera cita de la Mostra de CineBaix serà el Cicle de Cinema Africà, del 24 al 28 de maig. Alguns dels títols que es podran veure seran La herida (The Wound), de John Trengove, de Sud-Àfrica, El viaje de Khadija, de Tarik El Idrissi (Marroc) i el documental 3 cámaras robadas, sobre el Sàhara. La programació completa es farà pública en les properes setmanes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat