Notícies

Programació i jurat de la 8a edició de Som Cinema de Lleida

 som cinema2017

La Mostra de Cinema i Audiovisual Català, que tindrà lloc del 18 al 22 d'octubre a Lleida, fa públic els membres que formaran part del jurat, a més de la programació. 

 

La Mostra de Cinema i Audiovisual Català, Som Cinema, calenta motors i presenta els membres del jurat que participaran a les seccions oficials d’aquesta imminent edició 2017.
Organitzat per Suggeriments Gestió Cultural, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, el Centre Experimental del Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya – CECAAC -, i la Diputació de Lleida, la Mostra tindrà lloc del 18 al 24 d’octubre en diferents espais de la ciutat com el Teatre de l’Escorxador - seu central de les projeccions -, el Cafè del Teatre, l’edifici del Rectorat de la UdL i l’Aula Magna de l’IEI.

Els membres del jurat en la categoria de Curtmetratges i llargmetratges documentals són:

Eugeni Casanova:

Llicenciat en Ciències de la Informació i en Filosofia, i doctor en Llengua i Literatura Catalanes. Professor a la facultat de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la UdL, ha treballat en diversos projectes documentals, així com publicitat, premsa, ràdio i televisió, especialitzant-se en informació en zones de conflicte. Autor de llibres d’investigació periodística, etnografia, natura i sociolingüística.

Mariona Visa:

Professora del Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL, del Departament de Filologia Catalana i Comunicació. Doctora en Comunicació Audiovisual per la UdL i diploma d’Estudis Avançats del Doctorat en Comunicació Social.

Jordi Pla:

Tècnic superior en imatge i so. Guanyador al 2010 del 2n premi al millor Microfilm del XII Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus, i premi al millor curtmetratge de les terres de Lleida del Festival Cercacurts al 2012. Com a director ha realitzat una desena de curtmetratges, produccions audiovisuals, documentals, així com espots publicitaris. El seu primer llargmetratge com a director de fotografia fou a Algo de Valentina del director Jordi Celma, que es podrà veure en aquest proper Som Cinema.

 

En la categoria Curtmetratges i llargmetratges de ficció, forma part del jurat:

Alba Sotorra:

Directora i productora de documentals. És llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster Europeu en Estudis Culturals. Els seus projectes més rellevants són els llargmetratges documentals Miradas desveladas (2008), Premi Millor Documental al Som Cinema d’aquell any; Qatar la carrera (2011) i Game Over (2015), guanyador del Premi Gaudí al Millor Documental. En aquests moments es troba en fase de postproducció del seu proper documental, Amazones, guanyador del Premi Lleida Visual Art 2016.

Joan Millaret:

Llicenciat en Geografia e Història; formació en crítica cinematogràfica, i doctorat en el Departament de Periodisme i Comunicació Audiovisual per la UPF. Professor de Crítica d’Audiovisuals i Multimèdia a la Universitat de Vic; presentador i conductor de cine fòrums, i clubs de literatura i cinema; crític cinematogràfic, articulista i corresponsal en festivals cinematogràfics nacionals i internacionals. Membre de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics i de la Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica.

Bruna Cusí:

Debuta en el món de la interpretació en sèries com El cor de la ciutat i Psico-express, de Dagoll Dagom. Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre, ha participat en gairebé 20 obres de teatre, mitja dotzena de pel·lícules i en sèries d'èxit com Polseres Vermelles i Cites. Aquest 2017 es presenta com el seu gran any, i és que ha estrenat Incerta glòria (Agustí Villaronga, 2017) i Estiu 1993 (Carla Simón, 2017), seleccionada per representar Espanya als Oscars. 

 

Sota la direcció d’Anna Maria Bofarull per segon any consecutiu, Som Cinema es consolida com la plataforma dedicada a la promoció del cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors. La Mostra ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals més ressents, joves i arriscades realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisuals universitàries dels territoris de parla catalana.

 

Programació

Podeu consultar tota la programació al següent enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat