Notícies

6ª edició del Preview, Festival Internacional de Curtmetratges

preview festival curtmetratges

Més de 2100 propostes participen a la sisena edició del Preview, amb una selecció de 36 curtmetratges, que se celebra del 6 al 27 de juliol al CèNTRIC Espai Cultural del Prat de Llobregat.

Un dels objectius de la mostra és posar en contacte els nous professionals del sector audiovisual i diferents professionals consolidats establint un contacte amb els centres formatius, expositors i professionals del sector audiovisual de manera que tinguin un espai on poder descobrir tendències, joves creatius i futurs professionals audiovisuals. El Festival Preview és també un aparador per donar a conèixer les noves tendències a través del curtmetratge per a amants de l’audiovisual i curiosos.

Al llarg d’aquests anys d’experiència han passat per la ciutat del Prat professionals com Jose Luís Romeu, muntador de llargmetratges com, Los Cronocrímenes, el director Carles Torras, entre altres,...També hi han col·laborat diferents agents implicats al sector com escoles de cinema, universitats i institucions han donat suport al projecte des de la seva creació: l’ESCAC, el CECC, l’ECIB, l’URL – Facultat de Comunicació Blanquera, l’UAB, Bande à part, SIS92 produccions i El Prat Film Office.

Durant els dijous 6, 13, 20 i 27 del mes de juliol, es realitzaran projeccions diàries del curtmetratges presentats a concurs i els que són pròpiament d’exhibició. A l’edició d’aquest any es projectaran cada dijous 4 curtmetratges de Categoria General, d’entre 1 i 15 minuts de durada, 4 curtmetratges d’entre 1 i 3 minuts de durada i 1 curtmetratge de Categoria Local que serà només d’exhibició i per tant quedarà fora de concurs.

El cicle es dinamitzarà a l'exterior del CèNTRIC Espai Cultural, amb entrada gratuïta, oferint als aficionats i amants de l'audiovisual un lloc de trobada on puguin compartir experiències, fer contactes entre ells i promocionar El Prat de Llobregat com a localització per a futures obres. 

La sisena edició del Preview comptarà amb un jurat estable de reconeguda trajectòria en el món audiovisual, alguns d’ells vinculats a la ciutat del Prat de Llobregat: Oriol Sala-Patau, Víctor Martí, Lolo Herrero, Èrika Sánchez i Elena Torrent. El públic també podrà votar les projeccions. El festival tindrà premis i reconeixements a partir de les votacions del públic i jurat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat