Notícies

La Junta del Clúster Audiovisual de Catalunya s'amplia per integrar la diversitat del sector

cluster audiovisual

El Clúster Audiovisual de Catalunya ha ampliat la seva Junta Directiva amb l’objectiu de reflectir la diversitat d’empreses que actualment conformen el sector audiovisual.

Liderada per Jordi Mendieta, la nova Junta compta amb representants de grans, mitjanes i petites empreses, perfils generacionals diversos i projectes que van des de la producció, postproducció i distribució de continguts fins a les telecomunicacions, la publicitat, realitat virtual, la formació universitària i les plataformes digitals.

S’incorporen Filmax, Filmin, Metropolitana de Muntatges, Neàpolis, Veranda Televisió, Visyon, Badalona Televisió i Benecé. D'altra banda, Broadcaster, Cellnex Telecom, Createl, Diagonal Endemol Shine, Dream Team Concept, Lavinia, Minoria Absoluta, Ovide i Utopia Global continuaran a la Junta.

Una altra de les novetats és la incorporació a la Junta de la Blanquerna. Una iniciativa que coincideix amb la incorporació, com a sòcies acadèmiques del Clúster, de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Pompeu Fabra (Upf) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Fins ara, la relació amb les entitats acadèmiques havia descansat en convenis de col·laboració. En incorporar-se al Clúster com a entitats associades, passen a formar part de la seva estructura, per la qual cosa s’enforteixen els lligams i es compleix amb un dels objectius del Clúster: connectar els agents de tot la cadena de valor de la indústria audiovisual.

El canvi en la governança del Clúster coincideix, també, amb el fet que Secretariat Europeu d’Anàlisi de Clústers li ha atorgat l’European Cluster Management Excellence - Bronze Label, un certificat que confirma l’adequació del projecte als estàndards d’Europa.

Segons dades oficials, la indústria audiovisual i multimèdia factura 1.662 milions d’euros, compta amb 2.235 empreses i 14.047 ocupats. Pel que fa al Clúster Audiovisual, compta amb vuitanta associats, els quals facturen 1.304 milions d’euros i tenen 6.287 treballadors.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat