Notícies

Estrena de "Casals, la força d'un silenci" al FIC-CAT el 6 de juny

pau casals

La TV movie del director barceloní Manuel Huergas i dels guionistes María Jaén i Jordi Vallejo, serà l'estrena oficial de TV3 al Festival Internacional de Cinema en Català, fruit d'un acord entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el FIC-CAT. 

Casals, la força d’un silenci està situada a mitjans dels anys quaranta, època en la qual Pau Casals era considerat el millor músic del moment. Exiliat a Prada de Conflent, intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, protegint-se sovint de la Gestapo, que controla la zona. El mestre, decidit a no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències
occidenals no es decideixin a forçar-ne la caiguda. Casals, mentrestant, malviu fent classes de violoncel. Un dels seus alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món i intenta convèncer el músic que es repensi la seva proposta argumentant que un concert seu tindria tanta repercussió que cridaria l’atenció sobre la injusta situació que viu el país. Malgrat la resistència de Casals, en Pierre mourà tots els fils necessaris per aconseguir el seu objectiu. Pierre aconsegueix que Casals faci un concert, el qual esdevé un èxit a nivell mundial. Aquest serà el primer pas perquè Casals reprengui l’activitat pública i, en poc temps, es converteixi en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

L’actor Joan Pera interpreta a Pau Casals, i l’actor Nao Albet a Pierre. Entre els actors hi trobem a Carme Sansa, David Bagés, Marc Cartes, Manuel Dueso o Joan Carreras, entre d’altres.
El film, produït per Minoria Absoluta, TVC i ETB, ha estat rodat a Prada de Conflent i El Vendrell, vila on va néixer Pau Casals i on actualment es pot visitar la Casa nadiua i, al barri marítim de Sant Salvador, el seu Museu.

Huerga ha estat present en el FIC-CAT, ja que en l’edició del 2009 va ser la persona homenatjada per la seva trajectòria professional, i es va projectar el seu llargmetratge Salvador (Puig Antich) (2006).

L’estrena tindrà lloc el dimarts 6 de juny, a les 10 de la nit. L’entrada serà gratuïta, com a totes les projeccions, però caldrà sol·licitar-la a través d’Internet. Dies abans del Festival s’anunciarà al web del FIC-CAT i a les xarxes socials, com sol·licitar-la.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat