Notícies

Projecció de "El vuelo de la paloma" amb l'actriu Ana Belén a la Filmoteca

ana belen

La pel·lícula El vuelo de la paloma, protagonitzada per Ana Belén, es projecta dijous 6 d'abril a les 20h a la Filmoteca de Catalunya en motiu de l'homenatge que li ret l’Acadèmia del Cinema Català en col·laboració amb l'Academia del Cine Español i la Filmoteca.

L’Academia del Cine Español va reconèixer a Ana Belén amb el Goya d’Honor 2017 per ser “un referent de moltes generacions que continua sent cara i veu imprescindible de la cinematografia espanyola”. 

L’artista ha rebut el guardó de l’Academia després d’haver estat nominada cinc vegades: quatre com a intèrpret, una d'elles precisament per El vuelo de la paloma, i una com a directora.

Participaran a l'acte la pròpia Ana Belén; la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; la directora de cinema i membre de la Junta directiva de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, Judith Colell i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.

El vuelo de la paloma

Direcció: José Luis García Sánchez
Interpretació: Ana Belén, José Sacristán, Juan Luis Galiardo, Juan Echanove, Antonio Resines, Miguel Rellán
Producció: Espanya
Any: 1989
Idioma original: castellà
Versió: VE
Durada: 90'
Format: 35 mm

Un equip de televisió irromp en un barri madrileny per rodar una sèrie sobre l'entrada de la unitat militar del Tercio a Madrid. L’actor principal, un galant en decadència, s’entestarà a seduir la Paloma, una mestressa de casa amb quatre filles. Una comèdia coral que vol reflectir la societat espanyola de l’època. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat