Notícies

Els Cinemes AlbaTexas obren a València

alba texas

El cineasta Ventura Pons que va reobrir els Cinemes Texas de Barcelona l’any 2014, inaugura ara els Cinemes AlbaTexas a València, situats en el que temps enrere havien estat els Albatros.

El projecte dels Cinemes Texas que va començar Ventura Pons l'any 2014, ja han estat distingits per la xarxa Europa Cinemes com els millors de l'estat espanyol i en només tres i mig, prop de mig milió d'espectadors han pogut veure pel·lícules en les seves sales.

Ara és el torn de València, ciutat on el divendres 3 de març s'han inaugurat els Cinemes AlbaTexas (situats a la Plaça Fra Lluís Colomer, 4), seguint el model de les sales del Texas de Barcelona, descrit pel propi Ventura Pons com "bo, bonic i barat": pel·lícules de preestrena, entrades a 3 euros i activitats paral·leles a la projecció, totes elles relacionades amb el setè art, com cicles temàtics, programacions matinals infantils, sessions per escoles o ajudes d'exhibició a creadors novells de curtmetratges amb projeccions dels seus projectes un dia a la setmana. 

Els cinemes Albatros, que durant gairebé 25 anys van oferir pel·lícules en versió original subtitulada en valencià, portaven tancats des de 2010. Ara han estat renovats, i presenten novetats com l'adequació de les sales amb projeccions digitals, pantalles noves, moquetes i vestíbul nou, entre altres canvis. Les quatres sales, com passa a Barcelona, porten el nom de diferents figures del cinema que eren valencians, l'actor Joan Monleón, el cantant Ovidi Montllor, l'actriu Lola Gaos i el cineasta Carles Mira

Així mateix, el nom d'AlbaTexas, com Ventura Pons explica, "és un nom que em sembla molt bònic. L'Alba és la primera claror del dia, el moment en què la llum comença a emblanquir l'horitzó".

L'objectiu de la reobertura dels Cinemes Texas a Barcelona i també dels AlbaTexas, és "cobrir un buit del qual ens sentim orfes, com molts ciutadans i cineastes", i "ajudar el públic a tornar a les sales", com apunta el director català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat