Notícies

Homenatge a Josep Maria Pou a la Filmoteca

josep maria pou

La Filmoteca de Catalunya ret homenatge a Josep Maria Pou, Gaudí d’Honor 2017.

El dijous 2 de febrer a les 20h té lloc a la Filmoteca de Catalunya un homenatge a Josep Maria Pou, que consta d'un diàleg entre el propi Pou i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, així com la projecció de la pel·lícula 42nd Street.

L’Acadèmia del Cinema Català ha distingit l’actor, director i gestor teatral Josep Maria Pou amb el Premi Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2017 pel seu “mig segle d’ofici als escenaris i a la pantalla”. És per celebrar aquest fet que la Filmoteca organitza l'homenatge.

La sessió contempla un diàleg entre Josep M. Pou i Esteve Riambau que parlaran sobre la trajectòria a la pantalla i als escenaris de l’actor. A les 21:30h es projectarà el film 42nd Street El carrer 42 (Lloyd Bacon, 1933), interpretada per Warner Baxter, Bebe Daniels, George Brent, Ruby Keeler, Dick Powell, Ginger Rogers, entre altres. Es tracta del primer film que Busby Berkeley va coreografiar per a la Warner Bros, productora en la qual va treballar com a director i coreògraf en altres fites tan memorables com Desfile de candilejas o la sèrie Vampiresas. L’èxit va ser tan gran que 42nd Street va esdevenir el puntal sobre el qual es va recolzar tot el gènere musical en aquesta dècada. El film també va donar títol al programa radiofònic de RNE dedicat al musical que Josep M. Pou —grandíssim afeccionat al gènere— va presentar, juntament amb Concha Barral, durant gairebé quinze anys.

Per més informació sobre l'esdeveniment, podeu consultar la web de la Filmoteca.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat