Notícies

Inauguració de la 16ena edició del "REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona"

festival rec 2016

L'acte d'inauguració del XVI REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona, tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre al Teatre Metropol de la ciutat i comptarà amb la presència de la reconeguda directora catalana, Maria Ripoll.

Aquest any a la secció My First Time, una activitat que es dedica a recuperar les primeres pel·lícules de director/es de referència i, així, apropar i donar a conèixer els orígens d'un cineasta consagrat i mostrar al públic quin ha estat el seu camí fins al moment actual d'expressió creativa. Aquesta secció comptarà amb l'acadèmica Maria Ripoll, que és l’escollida per inaugurar la XVI edició del festival i ho farà amb la projecció del seu primer llargmetratge Lluvia en los zapatos (1998). Aquest film, que té un elenc d’actors internacionals, on destaca la presència de Penélope Cruz, és on comença a presentar les seves credencials com a directora. De fet, a la seva estrena mundial va guanyar el Premi a Millor Guió al Festival de Montreal, i després es va fer amb el Premi del Públic a Sitges i al Festival de Seattle (referent del cinema independent). Maria Ripoll ha practicat gran varietat de formats, com el thriller (Utopia, 2003), la publicitat, el documental i el webdoc, ha tingut grans èxits de taquilla als Estats Units (Tortilla Soup, 2001), i va aconseguir el Premi Gaudí a Millor pel·lícula amb Rastres de Sàndal (2014).

Per l’altra banda, el director Ado Arrieta també presentarà el seu primer llargmetratge, Les intrigues de Sylvia Couski (1974), film que va ser acollit amb entusiasme per la crítica en la seva estrena i va rebre el Grand Prix Cinéma Différent del Festival de Toulon. A més a més, veurem també la seva actual pel·lícula La bella dorment (2016), que ha fet el director després de 25 anys d’absència i que serà estrena a Catalunya al REC. Ado Arrieta és un dels directors més originals, admirats, enigmàtics i lliures de la cinematografia espanyola, cosa que fa idònia la seva presència al My First Time Cult.

Per més informació sobre el festival i la seva extensa programació, consulteu la web del Festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat