Notícies

Segona edició del Festival Bibliocurts 2016

bibliocurts2016 cartell

El Festival es celebrarà del 21 de novembre a l’1 de desembre a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall.

Per l'edició d'enguany s’han programat 33 curtmetratges repartits en 5 sessions que competeixen en dues categories: 11 a la categoria Barcelona en curt i 22 a la categoria Megacurt. Durant les sessions es comptarà amb la presència d'alguns directors i el públic podrà fer preguntes un cop acabada la projecció.

El premi al millor curtmetratge de cada categoria atorgat pel nostre jurat són 1.250€ i 1.000€ respectivament. A més a més, entre tots els curtmetratges presentats, el públic votarà el seu preferit, que s’emportarà els premis oferts pels patrocinadors del festival: una plaça a un dels cursos monogràfics de guió de l'escola Showrunners BCN, un abonament d'un any a la plataforma Filmin i 10 DVD de pel·lícules de la distribuïdora Cameo. El dia 1 de desembre se celebrarà la cloenda del festival amb la projecció dels curtmetratges guanyadors i l'entrega dels premis.

Per la inauguració de Bibliocurts 2016, el dilluns 21 de novembre a les 18:30h, es comptarà amb la col·laboració de l'Institut Français que ens oferirà una sessió de quatre curtmetratges sota el títol París en curt ambientats a la capital francesa.

Així mateix, el dia 24 de novembre tindrà lloc un taller de guió de curtmetratges durant el qual Celia Rico, guionista i directora, conduirà els 8 participants a descobrir possibles nous camins a l'escriptura dels seus guions.

Les xerrades d'aquest any aniran a càrrec de la periodista Paula Arantzazu, que parlarà sobre acadèmies de crítica a festivals i del crític de cinema Josep Lambies qui farà una aproximació al cinema de baix cost, nacional i internacional.

Per als més petits de la casa, el Bombeto impartirà un taller de Stop Motion i Rita & Luca Films s'encarregarà de la projecció d'un programa de curtmetratges d'animació. Com a novetat d'aquest any, el Festival col·labora amb Filmets-Badalona Film Festival per presentar una sessió de curtmetratges destinats a alumnes d'escoles de secundària del barri.

Pots descarregar el programa de Bibliocurts 2016 aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat