Notícies

La Mostra VOC de talent cinematogràfic català arriba a 22 ciutats catalanes

mostra voc

VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural per estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i augmentar-ne el públic.

La Mostra VOC (Versió Original en Català), impulsada per Òmnium Cultural, comença el dijous 17 de novembre als Cinemes Texas de Barcelona i farà arribar, de manera simultània a 25 ciutats, el talent audiovisual català en uns guardons oberts al públic a través d’un premi popular, que se sumarà als Premis VOC, atorgats per un jurat encapçalat pel periodista Àlex Gorina.

15 dels 122 curtmetratges presentats fins el passat 12 de setembre formen part de la selecció final que podrà veure’s a 25 ubicacions diferents (cinemes, teatres, ateneus, etc.) en dues sessions de tres hores i mitja. Aquestes sessions consisteixen en una primera part de 90 minuts de curtmetratges, seguida d’una pausa de 15 minuts per votar a través de les butlletes, 10 minuts per projectar un capítol de websèrie i un micrometratge, i 90 minuts de llargmetratge, a la primera sessió es projectarà El Rei Borni i a la segona sessió El camí més llarg per tornar a casa (Premi Gaudí 2016). Cada sessió té un cost de 2€ per entrada. Les votacions a la millor websèrie (onze finalistes) i el millor micrometratge (25 participants) estan obertes a tot el públic al web dels premis www.voc.cat.

Els Premis VOC volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries i micrometratges realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. El resultat dels premis es donarà a conèixer a partir del 2 de desembre a través del web VOC.CAT i inclouen diverses dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros. El jurat, format per Patricia Font, Ramon Termens, Gina Tost, Jaume Martí i Àlex Gorina, atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20’ si és ficció i 30’ si té caràcter documental), a la Millor Websèrie (peça de ficció en diversos capítols de durada inferior a 15’ publicades a Internet) i al Millor Micrometratge (creacions de menys de 2’). Per cadascuna d’aquestes categories hi haurà també el premi del públic a través de les votacions populars recollides al llarg de la Mostra VOC.

Per conèixer la programació i el lloc de les sessions, consulteu la web del VOC.CAT

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat