Notícies

La Academia de las Musas, Romà Gubern i el Cineclub Granollers, Premis Nunes 2016

premisnunes

La Federació Catalana de Cineclubs va fer l’acte d’entrega dels Premis Nunes a la Filmoteca en el marc de la Setmana del cineclubisme català.

La setmana dedicada als cineclubs de Catalunya va començar el dimarts 6 de setembre amb l’entrega dels premis José Maria Nunes, que per primera vegada tenien 3 categories que reconeixen la millor pel·lícula catalana de l’any i un personatge o institució destacada, ambdues en clau de Cineclubs, i una acció o iniciativa portada a terme per un cineclub del país.

El premi José Maria Nunes a la millor pel·lícula catalana de l’any va anar a parar a La Academia de las Musas, de Jose Luis Guerin. Va recollir el premi un dels protagonistes del film, Raffaele Pinto. A la categoria de personalitat o institució, va ser un dels més rellevants teòrics cinematogràfics que ha tingut el país: Romà Gubern, que es va mostrar molt il·lusionat pel reconeixement. Per últim, la beca “Vist per...”, del Cineclub de l’Associació Cultural de Granollers, que promou la producció audiovisual a la comarca, va rebre el premi a la millor iniciativa de l’any, recollit per varis dels components del cineclub.

La cerimònia d’entrega va ser conduïda pel president de la Federació, Pablo Sancho, i prèviament es va projectar la pel·lícula produïda arrel de la mateixa beca “Vist per...”, Aigua ferma, de Núria Nia.

Al llarg de la setmana, la Federació, en col·laboració amb diversos cineclubs d’arreu del país, han preparat una programació heterogènia i alternativa que comptarà amb presentacions i la presència dels realitzadors.

+ info.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat