Notícies

5 produccions catalanes a la propera edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

rdp sitges2016

Un any més, el cinema català serà molt present al festival cinematogràfic més important del país, el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

A la roda de premsa, conduïda pel director del festival, Àngel Sala, a la Fundació SGAE de Barcelona, es van avançar cinc títols catalans que formaran part del programa d’enguany.

La propera pell, Project Lazarus, Pet, Vestigis i Salvación són cinc dels títols catalans que tindran presència al festival de cinema de gènere per excel·lència. La propera pell, thriller dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo, arribarà a Sitges després d’haver passat per dos altres importants festivals, Màlaga –a on va guanyar 4 premis– i Karlovy Vary. Project Lazarus és la nova pel·lícula de Mateo Gil (Blackthorn, sin destino), ciència ficció distòpica amb un repartiment internacional. Pet, de Carles Torres, és el retorn a Sitges del director després d’Emergo, i ho fa amb un thriller asfixiant i obsessiu protagonitzat per Dominic Monaghan. Finalment, dues òperes primes, Vestigis i Salvación. La primera, d’intriga, està dirigida per Iván Morillo i rodada íntegrament a Roses. La segona, dirigida per Denise Castro, és una producció d’Escac sobre vampirs.

La selecció de Sitges 2016 promet molts més grans noms. Dels que s’avançaven a la roda de premsa destaca el Gran Premi Honorífic a Max von Sydow, les noves pel·lícules de Nicolas Winding Refn, Rob Zombie, Park Chan-wook o Paul Schrader i la presència de figures mítiques del gènere com Bruce Campbell o Walter Koenig.

En aquesta 49 edició del Festival, dedicada a la saga Star Trek, es repetirà la Blood Red Carpet, una iniciativa per promocionar internacionalment el talent dels joves actors i actrius nacionals davant dels professionals de la industria, directors de càsting, agents i mitjans de comunicació d’arreu del món presents a Sitges. Aquest programa està organitzat amb la col·laboració del l’Acadèmia del Cinema Català i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. 

L’Acadèmia del Cinema Català forma part del Patronat de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat