Notícies

Jaume Figueras guanya el Premi Nacional de Periodisme Cultural 2016

jaume figueras premi

El periodista i crític Jaume Figueras ha estat guardonat aquest dijous amb el Premi Nacional de Periodisme Cultural, dotat amb 20.000 euros. El jurat ha valorat la seva “dilatada carrera en la divulgació cultural, amb especial dedicació a l'àmbit cinematogràfic, desenvolupant una connexió especial amb la seva audiència”.

Jaume Figueras i Rabert va néixer a Barcelona el 1940. És crític de cinema i periodista i als seus 75 anys encara segueix en actiu. Jaume Figueras dirigeix i presenta Cinema 3 des de 1984. El programa més cinèfil i veterà de TV3 s'emet cada dissabte, a les 13.10. A més, actualment porta les seves propostes cinematogràfiques a El matí de Catalunya Ràdio i al Tria33 del canal 33.

Ha estat reconegut amb el Premi Ondas per Cinema 3 i Informatiu cinema, el 1990; el Premi Turia per Cinema 3 com a Millor contribució dels mitjans de comunicació el 1992; el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d'audiovisuals el 2004; el Premi APEI Catalunya en la categoria de televisió el 2005 i el Premi Ángel Fernández Santos el 2006.

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esports reconeix amb el Premi Nacional de Periodisme Cultural la tasca de professionals del periodisme que, bé amb les seves obres, o bé a través de la seva participació activa en diversos àmbits de la creació artística o literària, fomenten les activitats culturals contribuint amb això a l'enriquiment del patrimoni cultural d'Espanya. 

Jaume Figueras és Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.


bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat