Notícies

malaga2016

El Festival de Màlaga, que arribava aquest any a la seva 19ª edició, va suposar un èxit total pel cinema català, guardonat a gairebé totes les categories. Callback, de Carles Torras, i La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, les principals guanyadores.

El jurat del Festival de Màlaga 2016, conformat per Manuel Martín Cuenca, Belén López, Pilar Martínez-Vasseur, Alberto Ammann, Daniel Guzmán i Manuel Hidalgo, va anunciar el palmarès del festival en una gala en què el cinema català va ser gairebé omnipresent.

La nova pel·lícula de Carles Torras rodada als Estats Units, Callback, es va fer amb la Biznaga de Oro a la Millor Pel·lícula, recollint també els premis al Millor Actor (Martín Bacigalupo) i al Millor Guió.

Per la seva banda, la nova pel·lícula d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, La propera pell, va fer-se amb la Biznaga de Plata Premi Especial del Jurat, Millor Direcció, Millor Actriu (Emma Suárez) i Millor Muntatge (Domi Parra). També el Premi de la Crítica va anar a parar a La propera pell.

Altres propostes catalanes de la secció oficial com Quatretondeta (Pol Rodríguez) i Cerca de tu casa (Eduard Cortés) tampoc no se’n van anar amb les mans buides. El film de Rodríguez va guanyar la Biznaga de Plata (ex aequo) a la Millor Fotografia (Carles Gusi) i la Menció Especial del Jurat i la de Cortés la Biznaga de Plata a la Millor Música (Sílvia Pérez Cruz).

A la secció Zonazine, de cinema d’autor, les produccions catalanes també van fer un ple de victòries. El perdut, de Christophe Farnarier, va ser reconeguda amb la Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Actor (Adri Miserachs); i La pols, de Llàtzer García, amb la Biznaga de Plata a la Millor Actriu (Laura López).

En el terreny documental, el documental català Alcaldessa, de Pau Faus, va guanyar la Biznaga de Plata a la Millor Direcció (ex aequo).

A més, en la secció de curtmetratges, No me quites, de Laura Jou, es va endur la Biznaga de Plata al millor curtmetratge, i els seus protagonistes Laia Costa i Hammudi Al-Ramoun Font es van endur els premis a millor actriu i actor, respectivament. La Biznaga de Plata a la millor direcció va ser per a Nur Casadevall per Lina.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat