Notícies

Recta final del rodatge de la pel·lícula catalana "Pàtria" de Joan Frank Charansonnet

pàtria

El rodatge de la pel·lícula independent catalana Pàtria dirigida per Joan Frank Charansonnet ja està a la recta final: el 2 i 3 d’abril al Castell de Requesens (Alt Empordà), amb la recreació d’una gran batalla entre catalans i sarraïns que comptarà amb centenars d’extres.

La pel·lícula, amb voluntat de cinema èpic i popular, parla dels orígens de Catalunya i reivindica amb orgull la identitat catalana sense entrar a valorar o mencionar altres nacions veïnes amb l’objectiu de donar a conèixer les nostres arrels com a poble.

La llegenda d’Otger Cataló i els seus nou barons de la fama i la seva imaginària lluita per fer fora els sarraïns dels països catalans va ser escrita pel lletrat baganès Pere Tomic, i inclosa dins el seu llibre Històries i conquestes dels reis d’Aragó i comtes de Barcelona (1438). Pàtria, la nova pel·lícula de Joan Frank Charansonnet, recupera així una història poc coneguda de la mitologia tradicional catalana que atribueix la creació del nom de Catalunya a un cavaller d’origen got, Otger Cataló, barrejant realitat i ficció per moure’s narrativament a cavall entre el segle XV (data real del primer referent escrit sobre Otger Cataló) i el segle VIII (data de la llegenda).

Escrita a quatre mans pel mateix director i el poeta Pau Gener Galín, Pàtria suposa un canvi de registre per Joan Frank Charansonnet, que fins ara havia signat dos produccions d’autor de caire més intimista i d’un marcat to social, Ànima (2014) i Doctrina (2016). El seu nou film compta amb un llarg repartiment encapçalat per primeres figures del panorama audiovisual català com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Àngels Bassas, Joan Massotkleiner, Ali El Aziz, Martí Peraferrer Vayreda i el propi Joan Frank Charansonnet, que en la seva faceta d’actor interpreta el cavaller Bernat Roger d'Erill, així com prop d’una trentena d’actors graduats al Laboratori d’Actors de Cinema Charansonnet, més de tres cents extres i una trentena d’especialistes en armes i equitació bèl·lica.

Pàtria és una coproducció de les companyies cinematogràfiques Dejavu Films i Capaneida Films, amb un pressupost aproximat de 250.000 euros. Compta amb aportacions d’empreses, d’entitats i el suport logístic dels ajuntaments col·laboradors així com amb la utilització, per primera vegada al nostre país, d’una de les càmeres digitals professionals més destacades del moment, la 4K URSA, que permet filmar moviments lents amb molt bona qualitat. La fotografia va a càrrec del prestigiós director de foto Joan Babiloni.

 

Podeu consultar les fotografies professionals, els enllaços de premsa i el dossier en aquest enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat