Notícies

El 25 de febrer arriba ANIMAC, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya

Animac16 2

Lleida acull, del 25 al 28 de febrer, la 20a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida. 

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, arriba a Lleida del 25 al 28 de febrer amb la millor animació internacional del moment. Lleida es converteix, un any més, en la capital mundial de l’animació amb una programació molt especial per celebrar els seus 20 anys i ho fa amb la mirada posada en el nou talent femení.

Quatre jornades farcides de projeccions, conferències, tallers i altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, La Llotja, CaixaForum Lleida, el Cafè del Teatre, i l’espai Magical Media, Centre de Producció Audiovisiual, seu de tallers educatius juntament amb l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol.

FUTURS FEMENINS. LA FIGURA DE LA DONA, UNA MIRADA DIFERENT

En aquesta edició, la Mostra té com a protagonista la figura de la dona en l’art i la indústria de l’animació. Amb el lema “Futurs Femenins” la Mostra vol celebrar la presència cada cop més important de la dona en el món de l’animació i, alhora, posar de manifest els camps en els quals encara queda recorregut per fer.

D'una banda, se celebra l'extraordinària incorporació de les dones realitzadores, nous temes i sensibilitats en el panorama independent, però és aquesta rellevància -donada també en l'entorn acadèmic- la que està encara lluny de trobar una correspondència en llargmetratges, sèries de televisió o videojocs, és a dir, en la indústria.

Aquest serà un dels temes a tractar als Esmorzars amb els autors, en una xerrada oberta amb destacades representants de l’art i de la indústria de l’animació. Una activitat que ofereix la possibilitat al públic assistent de conèixer d’aprop els convidats d’Animac.

 El Premi a la Trajectòria professional s’atorga enguany a l’animadora catalana Pepita Pardell. Va començar la seva carrera treballant a Garbancito de la Mancha (Arturo Moreno, 1945), el primer llargmetratge d’animació de l’Estat i la primera pel·lícula de dibuixos a color d’Europa

A Petit Animac s’hi projectarà, entre d’altres, Alike de Daniel Martínez i Rafa Cano, guardonat recentment amb un Goya al Millor Curtmetratge d’Animació. La Mostra ha creat una nova secció, Short&Sweet, dedicada a infants entre 0 i 3 anys

8.721 alumnes de 52 centres educatius de Lleida i comarques s’han inscrit en les sessions escolars

En els 20 anys de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, el certamen ha comptat amb la presència de reconeguts directors i creadors com Javier Mariscal, Suzie Templeton – Oscar d’animació amb Peter and the  Wolf – Paco Roca i Manuel Cristóbal – autor i productor d’ Arrugas, Goya al millor guió i pel·lícula animada - Michael Rose – Productor de El Grúfalo i La Hija del Grúfalo, nominada als Oscar i premiada a Annecy – Quay Brothers, referents de l’animació independent Nico Madji, productor de Tadeo Jones - Víctor Monigote i Luis Manso – Director d’art i productor de Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo o Íker J. de los Mozos –artista tècnic del personatge Big Hero 6, els germans Carlos i Jordi Grangel de l’Studio Grangel, entre molts d’ altres.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

http://www.animac.cat/ 

A partir del 25 de febrer les entrades es podran adquirir a les taquilles Animac a la Llotja i al CaixaForum Lleida.

PREUS:

Entrada general de dia 9 € / reduïda 5 €

Abonament 4 dies + catàleg 30 € / reduïda 20 €

Abonament Animac Campus: 15 € (per a grups d’estudiants registrats)

Entrada Petit Animac 3 € / reduïda 2 € (compra única per sessió, tant nens com adults)

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat