Notícies

LA IX Mostra de CineBaix celebra els 10 anys del cinema recuperat de Sant Feliu de Llobregat

10anyscinebaix

Des de principis del 2004 i fins a mitjans del 2005, la mobilització ciutadana a Sant Feliu va expressar la seva voluntat de no deixar perdre el Cinema Guinart, un espai amb més de 40 anys d’existència ubicat al centre de la ciutat. Les reivindicacions i l’esforç per contagiar aquest sentiment a l’Ajuntament van donar el seu fruit i l’emblemàtica sala va tornar a obrir les portes el 4 de novembre de 2005.

Avui, després de deu anys, CineBaix continua creixent i celebra un aniversari especial que representa no solament el desig d’un poble a favor de la supervivència de la cultura, sinó també la feina diària de moltes persones que voluntàriament treballen per mantenir viu un cinema que defensa i difon la diversitat cultural.

Han estat deu anys d’aprenentatge durant els quals l’objectiu de mantenir viu el cinema i guanyar espectadors ha portat l’Associació CineBaix a combinar la voluntat inicial d’apostar pel cinema independent i d’autor amb títols més comercials. Avui ofereix una programació transversal en la qual conviuen pel·lícules de la gran indústria amb títols poc presents en altres sales. El cinema d’autor, la versió original, el cinema català, i en català, i les mirades pròpies d’autors d’arreu del món tenen un espai assegurat al cinema de Sant Feliu.

CineBaix és més que un cinema, és un espai cultural on espectadors, socis i voluntaris són un tot. El proper 4 de novembre l’Associació CineBaix celebrarà l’aniversari amb una exposició sobre aquests deu primers anys, amb actuacions musicals en directe, amb l’obligada bufada d’espelmes i el brindis corresponent, i amb alguna sorpresa més. I ho farà amb els socis, amb els voluntaris, amb els espectadors i amb tothom que vulgui compartir aquesta celebració.

Però la festa no acabarà el dia 4 de novembre. L’endemà mateix s’inaugurarà la novena edició de La Mostra de CineBaix, que enguany ha sofert canvis importants en optar per fusionar les dues mostres que es van fer l’any passat en una de sola. Això es tradueix en una Mostra que uneix el cinema àrab i mediterrani amb el llatinoamericà, amb el doble de dies de programació i el doble de títols que anys anteriors. La Mostra de CineBaix tindrà lloc del 5 al 15 de novembre, una experiència on conflueixen dos mons cinematogràfics amb el propòsit de generar reflexió, debat i crítica, trencant tòpics i estereotips. Una clara aposta per relats innovadors que reflecteixen una manera diferent d’explicar la realitat d’altres països, per explorar les mirades d’altres mons que ens permet conèixer-nos i veure que també són el nostre.

+info: http://www.cinebaix.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat