Notícies

Continua la campanya de solidaritat amb Oleg Sentsov

oleg free

L’European Film Academy (EFA) fa una crida per aconseguir donacions i més signatures de suport al cineasta ucraïnès, recentment condemnat a 20 anys de presó.

Durant els darrers dies, l’EFA ha recollit prop de 1.000 signatures de la carta dirigida al president Putin i a les autoritats russes demanant l’alliberament immediat d’Oleg Sentsov.“Hem viscut una onada de solidaritat sense precedents a Europa” declara el president de l’EFA, Wim Wenders, “i això inclou a Rússia, on persones de diferents àmbits s’han unit a la protesta en contra del tracte que ha rebut Oleg Sentsov”.

Tot i que el testimoni clau s’havia retractat sobre la seva declaració, el judici basat en l’acusació que Oleg Sentsov havia comès “crims de naturalesa terrorista” ha tirat endavant, i el cineastà ucraïnès ha estat sentenciat a 20 anys de presó.

“És un dia molt trist però hem de continuar protestant per assegurar-nos que Oleg Sentsov no desapareix en una presó”, explica Wim Wenders. “Continuarem treballant per mantenir la seva veu a la consciència pública, i estem segurs que la magnífica coalició d’institucions i individus continuarà cooperant per aconseguir l’alliberament d’Oleg Sentsov”.

Encara es pot signar la carta de l'EFA, indicant professió i nacionalitat, i enviar-la per correu electrònic a Pascal Edelmann de l’European Film Academy (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). També es poden fer donacions per cobrir les despeses legals de l’apel·lació i donar suport als seus fills petits.

Dades per dur a terme les donacions:

European Film Academy e.V.
IBAN: DE69 1005 0000 0190 3335 70
BIC/SWIFT: BELADEBEXXX
Raó del pagament: Donation for Oleg Sentsov

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat