Notícies

Diàlegs. La nova manera de conèixer el guionista

dialegsgac

Aquest cicle comptarà amb la participació del guionista Albert Plans i l’escriptora Gemma Lienas.

Guionistes Associats de Catalunya presenta Diàlegs, un cicle obert a tothom que vulgui conèixer la feina del guionista. L'objectiu fonamental és mostrar les semblances i diferències amb altres col·lectius vinculats a l'audiovisual o l'escriptura. La relació entre el món audiovisual i el literari ha estat llarga i fructífera. Tant si parlem de llargmetratges com de sèries de televisió, l’adaptació de textos literaris ha estat una constant en la història de l’audiovisual. Però això no vol dir que hagi estat lliure de polèmica. Què és millor: el llibre o la pel·lícula? I per què? Sota quins criteris jutgem l'un i l'altre? El guionista ha de ser fidel al llibre? I què vol dir la fidelitat en aquest cas? S’han d’adaptar els clàssics de la literatura? Amb quin objectiu?

Per resoldre totes aquestes qüestions, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzen aquest diàleg entre el guionista Albert Plans, i l’escriptora Gemma Lienas. Albert Plans ha coescrit sèries d'èxit com Plats Bruts, Porca Misèria, Ventdelplà o KMM, i també ha coescrit la pel·lícula Fènix 11-23 i l'adaptació televisiva de la novel·la 39+1, i Gemma Lienas ha exercit com a professora, editora i ha publicat un gran nombre d'obres literàries destinades a adults, joves i infants.

L'acte tindrà lloc el dia 11 de juny a les 19.30 a la sala Shakespeare de la Llibreria Laie de Barcelona (Pau Claris, 85).

+ info: Diàlegs. La nova manera de conèixer el guionista.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat