Notícies

La Universidad Complutense i EGEDA signen un acord per difondre la cinematografia i protegir els drets de propietat intel·lectual de creadors, professors i alumnes

La Universidad Complutense de Madrid i EGEDA (Entitat de gestió de drets de propietat intel·lectual dels productors audiovisuals), han signat un acord amb l'objectiu de difondre i fomentar el cinema entre el personal docent i els alumnes de la Facultat de Ciències de la Informació, d'una forma legal i segura, protegint els drets dels productors audiovisuals.

L'acord, presentat a Madrid, va comptar amb l'assistència de representants de les diferents institucions, com Enrique Cerezo, President d'EGEDA, José Carrillo, Rector de la Universidad Complutense de Madrid, Andrés Arias, Vicerector de Relacions Institucionals i Relacions Internacionals, o Mª del Carmen Pérez de Armiñán, Degana de la Facultat de Ciències de la Informació. El conveni contempla diversos aspectes i serveis. En primer lloc EGEDA, juntament amb Motion Picture Licensing Corporation, atorga a la Facultat de Ciències de la Informació una llicència educativa que l'autoritza a exhibir i comunicar al seu alumnat i personal docent, dins de les seves instal·lacions, obres audiovisuals del seu repertori. Mitjançant una tarifa plana s'accedeix a un ús il·limitat de les produccions, sobre la base d'un suport adquirit legalment per la Universitat. 

L'accés a internet a més de 400 títols de pel·lícules espanyoles sol·licitades per la Universitat, es realitzarà a través de la plataforma de visionatsVEOCCINF, creada per EGEDA i vinculada al projecte VEOEDUCA. En aquesta plataforma, tant el personal docent com l'alumnat podran accedir mitjançant un codi d'identificació assignat prèviament per la Facultat.

Un altre dels aspectes rellevants de l'acord és la posada a disposició de la plataforma Safe Creative perquè la Universidad Complutense en el seu conjunt pugui registrar treballs intel·lectuals fruit de la seva activitat investigadora i creativa. El registre ofereix una acreditació de l'autoria o titularitat del treball i es realitza online. Es tracta d'un registre digital de propietat intel·lectual que permet de forma ràpida i senzilla registrar tot tipus d'obres literàries, projectes, obres artístiques, audiovisuals, etc., certificant el registre de l'actiu i per tant oferint una prova a fi d'acreditar la autoria o la titularitat del contingut. Actualment, el registre compta amb més de 150.000 usuaris i més de 1.350.000 continguts registrats

Finalment l'acord preveu la creació d'una escola de producció audiovisual a la Facultat de Ciències de la Informació, amb l'objectiu de difondre i ajudar a sensibilitzar l'alumnat de la realitat econòmica que comporta la producció audiovisual i els drets de propietat intel·lectual. Per això es realitzaran estrenes, es duran a terme conferències, col·loquis i taules rodones amb la participació de professionals, oferint una visió real de les vies de finançament i comercialització en la producció audiovisual.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat