Notícies

El GAC celebra la gala dels VII Premis Gaudí

El GAC, Guionistes Associats de Catalunya, agraeixen a la Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, en un emotiu comunicat la realització de la Gala dels VII Premis Gaudí celebrada el passat diumenge 1 de febrer de 2015 al Sant Jordi Club de Barcelona.

Benvolguda Isona,

Ens plau fer-te arribar aquesta carta de felicitació per l’extraordinària gala que vam viure diumenge passat. No només va permetre constatar l’excel·lent estat de salut del cinema català, sinó que també va servir per celebrar el talent i reivindicar la importància de la creació i el desenvolupament.

Així com manifestem la nostra disconformitat quan creiem que les coses no s’han fet bé, és just que mostrem el nostre agraïment i valorem l’esforç que ha fet l’Acadèmia en aquesta edició dels seus premis, demostrant el respecte que sent pels seus creadors. 

Per a nosaltres és fonamental que s’hagi tornat a situar en els chyrons la fórmula «escrit per i dirigit per» ja que permet visualitzar clarament la tasca desenvolupada pels guionistes. Et volem felicitar, com a presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, per encapçalar una entitat a l’avantguarda de les institucions cinematogràfiques europees en la seva relació amb els autors. De la mateixa manera, celebrem que la taxa de connectivitat ja sigui una realitat. En gran part, ha estat una feina impulsada per l'Acadèmia i ens alegrem que hagi donat els seus fruits.

En un moment tan difícil com l'actual, cal que anem tots junts, per ser cada dia més forts i poder oferir els projectes i les iniciatives que mereix el país on vivim. Malauradament, l'any passat no va ser possible realitzar la taula amb els guanyadors del Gaudí amb el millor guió. Aquest 2015 no volem deixar passar aquesta oportunitat de reivindicar la figura del guionista i ens consta que, tant el Carles Marquès-Marcet com la Clara Roquet, estaran encantats de poder-hi participar. De la mateixa manera, també volem expressar la nostra voluntat de seguir fent actes conjunts amb l'Acadèmia, enfortint els lligams que ens hi uneixen i sumant esforços per apropar tots els agents del sector audiovisual català.

I és que sembla que, en moments difícils com l’actual, diferents personalitats de la indústria han decidit fer un pas endavant. Durant la gala, diversos productors van defensar la tasca dels guionistes, de la mateixa manera que van demanar que tornessin els ajuts al desenvolupament. Sense aquesta línia de subvencions es fa difícil que projectes com 10.000 km puguin arribar-se a produir. 

Reiterem, en nom del GAC i del nostre propi, l’agraïment a l’Acadèmia, a tu com a presidenta i a la seva directora i aprofitem per oferir-nos a treballar en la comissió bilateral que es va projectar fa uns mesos per tal de poder fer moltes més coses plegats.

Signem,

Gemma Rodríguez i Marçal Cebrian, expresidenta i president del GAC

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat