Notícies

Nou portal del Cinema en català

Un nou impuls a la promoció del cinema en català: més prestacions al portal de cinema i una nova imatge pel programa CINC, Cinema Infantil en Català

El Departament de Cultura renova el portal de Cinema en català, l’eina que recull l’oferta de cinema disponible, tant pel que fa a la producció pròpia com a les pel·lícules doblades o subtitulades. També s’ha millorat el programa CINC, que té per objectiu fomentar el consum de cinema infantil en català, amb canvis en l’oferta per arribar a més espectadors i una nova imatge corporativa.

Les funcionalitats noves que incorpora el portal web de Cinema en català són: informació sobre la versió de cada sessió cinematogràfica (versió original, versió doblada, versió original subtitulada en català) i dades obertes per a la redifusió de la informació. Tot el portal web es presenta amb una imatge corporativa renovada.

També s’ha guanyat presència a les xarxes socials amb l’obertura d’un nou canal a Twitter (@cat_cine), que s’afegeix a la ja existent pàgina de Facebook de Cinema en català, que té gairebé 10.000 seguidors. Així mateix, s’obre també una via de contacte amb programadors i exhibidors perquè puguin trametre informació actualitzada sobre l’oferta de cinema en català.

Pel què fa al programa CINC, aquest es presenta amb canvis en l’oferta i una nova imatge corporativa. El CINC, programa impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística i amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes, inclourà a partir d’aquest any la programació permanent de cinema infantil en català de sales de tot Catalunya. Aquesta programació s’afegeix al ja tradicional cicle de dues temporades, primavera i estiu, del CINC. Des del seu inici, l’any 2001, fins a l’actualitat, el programa ha comptat amb més de 500.000 espectadors.

Més informació fent ‘clic’ a l’enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat