Notícies

El GAC vota el conveni de guionistes de televisió

El dissabte 20 de desembre l'Assemblea de Socis del GAC (Guionistes Associats de Catalunya) vota el nou conveni de guionistes.

El conveni de guionistes, del qual queden exclosos els guionistes de cinema que ja es regeixen una altra norma, permet que els professionals que treballen per compte aliè tinguin una taula salarial on emmarcar-se.

La signatura del nou conveni entre lles productores (FAPAE), els sindicats majoritaris i els sindicats de guionistes, amb FAGA al capdavant, serà el dimarts 23 de desembre a Madrid.

Xerrada per explicar la nova Llei sobre l’impost als operadors de comunicacions electròniques a favor de l’audiovisual

El mateix dissabte 20 de desembre a les 10:30h, prèviament a l’Assemblea, tindrà lloc una xerrada per explicar als associats com s’aplicarà la nova taxa de connectivitat aprovada al Parlament el passat 26 de novembre i en particular, el seu desenvolupament i la creació de guions.

Aprofitant la xerrada s’exposa la Piràmide Moscardó o per què l’administració pública hauria de fer una aposta decidida pel guió, presentada pel guionista i membre de la Junta del GAC, Rodolf Giner.

A l’acte, que té lloc al Club Social de l’SGAE, hi són presents el Director General de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs.

Per a més informació sobre aquests actes, feu ‘clic’ aquí

L'acte començarà a les 10.30h al Club Social de la SGAE a Catalunya (Passeig Colom, 6. 08002 Barcelona).

Per saber-ne més sobre la Llei sobre l’impost als operadors de comunicacions electròniques a favor de l’audiovisual, consulteu la següent notícia de l’Acadèmia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat