Notícies

El cinema català als Premis del Cinema Europeu

L'Acadèmia del Cinema Europeu –EFA- anuncia el proper dissabte 13 de desembre els guanyadors dels seus guardons a Riga, la capital europea de la cultura 2014. 

Una delegació catalana, encapçalada per Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i membre de l’EFA, assisteix aquest dissabte, 13 de desembre, a la 27a edició dels Premis del Cinema Europeu a Riga. Ho faran acompanyats de Montse Majench, directora de l’Acadèmia de Cinema i membre de l’EFA; Judith Colell, vicepresidenta de l’Academia del Cine Español, i membre de l’Acadèmia catalana i de l’EFA i Martin Samper, director i productor de No Hay Banda S.L., acadèmic i membre de l’EFA.

10.000 KM opta al premi talent europeu revelació

El llargmetratge 10.000 KM del director Carlos Marques-Marcet opta al premi European Discovery, el talent europeu revelació de l’any als Premis del Cinema Europeu.  El director seguirà la gala al Latvian National Opera, acompanyat del productor Tono Folguera i la productora executiva, Danielle Schleif de Lastor Media.

La cinta competeix dins d’aquesta mateixa categoria amb l’espanyola La herida de Fernando Franco; la britànica 71 de Yann Demange; la francesa Party Girl de Marie Amachoukeli, Claire Burger i Samuel Theis; i la ucraïnesa Plemya (The Tribe) de Myroslav Slaboshpytskiy

A la darrera edició dels premis de la EFA, desembre 2013, La Plaga de Neus Ballús va ser candidata al premi European Discovery que finalment va endur-se l’alemanya Oh Boy! de Jan Ole Gerster

Podeu seguir la gala en directe des del web de la European Film Academy

europeanfilmawards.eu

Dissabte, 13 de desembre de 2014, a les 19.00 h

 

Al llarg de la gala, el director i guionista Steve McQueen - 12 años de esclavitud (2013), Shame (2011) i Hunger (2008)- serà honorat amb el premi European Achievement in World Cinema (assoliment europeu al cinema mundial) i  la directora Agnès Varda -Les plages d'Agnès (2008), Los espigadores y la espigadora (2000) i Sin techo ni ley (1985)- rebrà el Lifetime Achievement Award (premi a la trajectòria) d'aquest any. Entre els convidats a la cerimònia hi seran els ministres de cultura Josef Ostermayer (Àustria), Urve Tiidus (Estònia), Dace Melbārde (Letònia), Šarūnas Birutis (Lituània), Małgorzata Omilanowska (Polònia) i Memli Krasniqi (Kosovo).

L’Acadèmia del Cinema Català és membre la xarxa d’acadèmies de cinema d’Europa, Film Academies Network, FAN of Europe i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és patró de l’Acadèmia europea, European Film Academy (EFA).

Fundada el 1988, l'Acadèmia del Cinema Europeu (EFA) reuneix actualment més de 3.000 professionals del cinema europeu amb l'objectiu comú de promoure la cultura cinematogràfica europea. Al llarg de l'any, l'EFA inicia i participa en una sèrie d'activitats relacionades amb la política cinematogràfica, així com amb els aspectes econòmic, artístic i de formació. El programa inclou conferències, seminaris i tallers, i un objectiu comú és la construcció d'un pont entre la creativitat i la indústria. Aquestes activitats culminen amb la presentació anual dels Premis del Cinema Europeu.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat