Notícies

El Dia més Curt, la festa del curtmetratge, amb més dates i projeccions

La festa del curtmetratge torna i ho fa amb novetats. Enguany no serà un únic dia de projeccions, com en l’anterior edició, sinó que l’esdeveniment es durà a terme els dies 19, 20 i 21 de desembre a diferents ciutats de Catalunya, Andorra i les Illes Balears. 

Tot coincidint amb la celebració de Le Jour le Plus Court, que se celebra a una desena de països, es programaran diverses sessions gratuïtes amb la projecció de curtmetratges d’un alt nivell i palmarès internacional per tal de potenciar, dignificar, difondre i reivindicar el paper del curtmetratge en el sector de la indústria audiovisual, i alhora apropar-lo a tots els públics.

Més dies i nous espais

Els espais que participen en aquesta segona edició d’El Dia Més Curt a Barcelona són: CCCB, Cinemes Girona i Filmoteca de Catalunya.

A banda, també hi haurà projeccions a el Museu del Cinema (Girona), Teatre Bravium (Reus), Cinemes Illa (Andorra) i a la Margarete de Ciutadella (Menorca). A més, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona es projectaran curtmetratges a 40 biblioteques i, a través de la Federació Catalana de Cineclubs, es programaran curtmetratges a 8 cineclubs d’arreu de Catalunya. També es podrà gaudir de la Festa del curtmetratge a Badalona, al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar i a un espai a Sant Cebrià de Vallalta.

Programació

Un any més s’oferirà una programació d’allò més diversa i per a tots els públics. Els millors treballs de festivals com L’Alternativa, DocsBarcelona, FEC-Festival, Filmets. FICMA, MECAL, Memorimage, BCN Sports Film o Fire!, entre d’altres.

Els més petits també gaudiran d’una proposta de curtmetratges feta per El meu Primer Festival i l’Andorra Kid’s Film Festival.

A més, aquest any tindrà lloc un focus històric a la producció catalana de curtmetratges amb una selecció de treballs dels anys 90 i 2000s, que seran projectats en 35mm. Una ocasió única de veure treballs de directors com Juan Antonio Bayona, Jaume Balagueró, Mar Coll, Àlex Brendemühl o Marc Recha, en el seu format original.

Dins de la programació es podran veure també els 10 curts candidats als VII Premis Gaudí i la selecció de curts del Shortcat de Catalan Films&TV.

Per a més informació, feu 'clic' aquí.

 

Organitzen: Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne, distribuïdora de curtmetratges.

Col·laboradors principals: CCCB, Moritz i Videolab.

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Institut Català de les Empreses Culturals, ICEC, Diputació de Barcelona-Xarxa de Biblioteques Municipals; l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ICUB.

També hi col·laboren: Acadèmia del Cinema Català, Andorra Kids Film Festival, Arts Santa Mònica, Bande à Part Escola de Cinema, BCN Sports Film Festival, Catalan Films & TV, Choreoscope- International Dance Film Festival Barcelona, Cinemes Girona, Cinemes Illa Carlemany, CPAC - Col·legi de l'Audiovisual de Catalunya, DocsBarcelona, El Meu Primer Festival, FEC – European Short Film Festival, Federació Catalana de Cineclubs, FICMA- Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, Filmets-Badalona Film Festival, Filmoteca de Catalunya, FIRE!- Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, Fundació SGAE Catalunya, l'Alternativa, MECAL- Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona , Mèdit- Festival de Cinema Mediterrani de Menorca, Memorimage, Moviola Produccions, Museu del Cinema de Girona, PROA-Productors Audiovisuals Federats de Catalunya, Pro-Docs, Subtravelling, Transports Metropolitans de Barcelona i Valdrada.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat