Notícies

Premis de terror de producció catalana TAC

La Federació d'Entitats Cinèfiles Terror Arreu de Catalunya(TAC) ha premiat Fist of Jesus de David Muñoz i Adrià Cardona com a Millor Curt de terror de producció catalana de 2013. Sequence de Carles Torrens rep els premis als Millors FX i Millor Interpretació.

Fist of Jesus ja té a les seves esquenes més d'una setantena de premis internacionals i que en l'actualitat busca finançament per poder produir la pel·lícula inspirada en aquesta producció, Once Upon a Time in Jerusalem.

El Jurat format per Pau Teixidor, director de Leyenda, curtmetratge guanyador del Premi TAC als Millors FX; l'Olga Bel, directora de la Mostra de Curtmetratges Doctor Mabuse; i en Lluís Rueda, escriptor, crític cinematogràfic i director del web de cinema fantàstic "Judex" han valorat Fist of Jesus per "la seva audàcia a l'hora de combinar elements tan diferents com el gore, la comèdia negra i la religió, així com la seva personalitat insubornable."

Pel que fa a la resta de premis, el guardó als Millors FX ha estat per Jordan Hansen i Matt Zell per Sequence, "per l'espectacularitat d'uns efectes digitals a l'alçada d'una gran producció." L'actor Joe Hursley, protagonista de Sequence ha rebut el Premi TAC'14 a la Millor interpretació, una categoria nova d’aquest any, pel "realisme amb el qual afronta el malson on es veu immers i per una gestualitat deutora del millor Slàpstic.”

En edicions anteriors, el Premi TAC al Millor Curt de producció catalana ha anat a mans de Mamà, d'Andy Muschietty; Les Bessones del Carrer Ponent, d'Anna Solanas i Marc Riba; El Grifo de Dennis Rovira; i The Yellow Ribbon de Carles Marqués-Marcet.

Els Premis TAC s'atorguen des de fa quatre anys entre els treballs de factura catalana que es van projectar als festivals membres del TAC durant la darrera edició. Enguany 26 curts han optat a aquests premis. La cerimònia de lliurament s'ha dut a terme el diumenge 26 d’octubre al Cardoterror – Festival de Cinema de Terror de Cardedeu.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat