Notícies

‘El Corredor’ de José Luís Montesinos, Millor Curtmetratge Europeu a la SEMINCI

El curtmetratge, produït per Caduco Films, Bastian Films i l’empresari José Maria Torres, passa directament a ser un dels nominats als Premis de l’Acadèmia del Cinema Europeu (EFA)

Guanyar el premi Short Film Nominee Valladolid 2014 a la Semana Internacional de Cine de Valladolid – SEMINCI- significa que el curtmetratge passa a competir a la categoria de Millor Curtmetratge als premis de l’Acadèmia del Cinema europeu amb 14 curtmetratges més d’arreu d’Europa. La gala dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Europeu (EFA) es celebrarà el proper mes de desembre a Riga.

José Luís Montesinos té el mèrit de ser el director català que més trofeus ha guanyat amb un curtmetratge. El seu anterior treball, La Historia de siempre, es va endur 132 guardons a nivell nacional i internacional. El curt també va ser produït per Bastian Films. A més, gràcies a aquest premi, Montesinos es converteix en nou membre de l’Acadèmia del Cinema Europeu.

José Maria Torres és un empresari català, director de l’empresa Numintec i membre de la Fundació Pimec, que s’ha convertit en el productor executiu d’El Corredor.

El Corredor compta amb la col·laboració de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) i narra la trobada fortuïta entre un empresari que ho ha perdut tot i un dels seus ex treballadors a qui va acomiadar 5 anys abans. Es tracta d’una metàfora del món laboral en temps de crisis i d’un reflex colpidor de l’actualitat que ens està tocant viure. El curt està interpretat pels actors Miguel Angel Jenner i Lluís Altés, i rodat íntegrament al Port Ginesta (Catalunya).

Les actrius Aina Clotet, Goya Toledo i Maria León, van fer entrega del guardó al director del curt, José Luís Montesinos, durant la gala de clausura del festival al Teatro Calderón de Valladolid, retransmesa per TV2 i presentada per Mara Torres, periodista i escriptora.

El Corredor també ha estat seleccionat al Festival Internacional de Gijón, Abycine d’Albacete, Alcorto d’Alcorcón, Cortogenia de Madrid i al Festival de Cine de Saragossa.

Per a més informació sobre aquest curt feu ‘clic’ al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat