Notícies

L’Ajuntament de Badalona dedica una plaça a l’actor Jordi Dauder

El Ple municipal del dimarts 30 de setembre va aprovar la moció presentada per l'Associació de veïns del Sant Crist de Can Cabanyes.

La petició feta per l'Associació de veïns del San Crist de Can Cabanyes d'atorgar el nom de Jordi Dauder a la plaça que hi ha al damunt del pàrquing de La Pineda a la ciutat de Badalona, ha estat aprovada pel ple municipal.

La moció, presentada pel partit socialista, es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU i ICV-EUiA, i amb els vots en contra del PP.

L'Associació de Veïns ja havia dedicat el 2011 una placa en memòria de Jordi Dauder que va lluitar dins el moviment associatiu de la ciutat per a la seva millora. Aquest gest s'emmarcava dins els homenatges a l'actor, que morí el 16 de setembre del 2011 com a conseqüència d'un càncer hepàtic.

Fou llavors quan es va decidir demanar a l'Ajuntament de Badalona que atorgués el nom de Jordi Dauder a una plaça del barri on va créixer l'actor. Dos anys han hagut de passar fins que les seves demandes han estat escoltades per part del govern municipal.

Jordi Dauder va ser nomenat Premi Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català el 17 de gener de 2011 a la tercera edició dels Premis Gaudí. El president Joel Joan va lliurar-li el Gaudí en nom dels acadèmics glossant Jordi Dauder, home de teatre, televisió i cinema que ha intervingut en més de 60 pel·lícules, destacant la seva presència i la seva veu contundent i d'un gran caràcter ha entrat a casa nostra a través de Gregory Peck.
L'Acadèmia del Cinema Català celebra que Jordi Dauder tingui una plaça a la seva Badalona estimada.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat