Notícies

Celebració dels Premis SGAE Nova Autoria en el marc del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges

La Fundació SGAE fa l’entrega dels premis Nova Autoria, guardons que van néixer amb la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals elaborades pels alumnes de les escoles de cinema de Catalunya, el dissabte 4 d’octubre.

El Festival Internacional del Cinema Fantàstic de Catalunya que té lloc a la ciutat de Sitges és el marc idoni per a la celebració d’aquests premis que es conceben com un oasi d’aire fresc format per creadors que tenen moltes coses per explicar i que, després d’un llarg procés de formació, necessiten contactar amb el públic i el món professional.

És aquesta autoria més nova, la que troba més dificultats per ser coneguda, reconeguda i valorada, pel que la complicitat del mateix Festival, l’SGAE i la seva Fundació ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs en el marc d’un esdeveniment audiovisual de projecció internacional.

Enguany, els premis compten amb un jurat de primera, responsable de seleccionar els guardonats, el qual està integrat per Lluís Arcarazo, guionista de cinema i televisió, membre de la Junta Directiva de l’SGAE i membre del Patronat de la Fundació SGAE; Àlex Martínez Casamada, compositor i arranjador de bandes sonores, i Mireia Ros, actriu, guionista i directora de cinema.

En l’edició actual dels Premis Nova Autoria s’hi han presentat 14 escoles de cinema de Catalunya amb 36 treballs audiovisuals. D’aquestes, el comitè de selecció n'ha escollit 11 treballs (6 de ficció, 2 d’animació i 3 documentals) que compatiran pels premis a millor guió, millor direcció i millor música.

Els premis, que es troben dins la Secció Noves Visions del Festival es celebren el dissabte 4 d’octubre. Des de les 14:15h fins les 17:00h es projecten els treballs al Cinema Prado, al carrer Francesc Gumà, número 8 a Sitges. A partir de les 17:00h a la Cañateca hi té lloc una recepció per als participants i l’esperada entrega de premis per part del jurat amb Àngel Sala, director del Festival; Ramon Muntaner, director de l’SGAE a Catalunya i Balears, i Miquel Forns, alcalde de Sitges.

Ficció

Clara
Direcció: Alexia Verdaguer i Bet Miquel
Guió: Alexia Verdaguer
Música original: Alejandro Martínez, Victoria Iglesias i Alexia Verdaguer
Escola: Universitat Ramon Llull-Blanquerna Comunicació

Sinopsi: Uns personatges grotescos, expectants a la incubació d'un ou, creen un ambient d'aire surrealista que deixa entreveure la qüestió de l'embaràs i les pressions familiars que l'emboliquen.

El folio rojo
Direcció, guió i música original: Mauro Tracco
Escola: Escola de Cinema de Barcelona (ECIB)

Sinopsi: Un home ordinari descobreix a través d'un foli vermell que la vida és més que la dictadura de la seva rutina, però les forces de repressió empraran totes les seves armes per mantenir l'statu quo.

Garra Charrúa
Direcció: Felipe Bravo
Guió: Carlos C. Tomé, Felipe Bravo i Pol Cortecans
Música original: Guillermo Rufas
Escola: Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC)

Sinopsi: El primer dia d'escola serà dur per a Diego, un nen uruguaià que acaba d'arribar a Barcelona. Andrés, el repetidor de la classe, dificultarà la seva integració burlant-se'n davant els companys. Diego s'hi enfrontarà en un partit de futbol, però només el podrà vèncer creient en la força de la Garra Charrúa.

Pilato, pilato
Direcció i guió: Roberto Russo
Música original: Alain Gómez Reglá i Luis Daniel González
Escola: Escola de cinema Bande à Part

Sinopsi: Història subtil i emotiva de Jon que, quan té 5 anys, pateix la pèrdua d'un ésser immensament estimat. Un instant de terrible dolor explicat des del punt de vista d'un nen. Una immersió en el món dels somnis, la ingenuïtat i la puresa. Un relat d'algú que cerca de debò, que arriba fins al final i que s'aboca plenament a perseguir la felicitat...

Un buen hombre
Direcció: Anna Villar
Guió: Gerard Tarrats
Música original: Miquel Sala
Escola: Escola Universitària ERAM. Audiovisual i Multimèdia

Sinopsi: David aconsegueix uns documents molt importants dels laboratoris farmacèutics on treballa. Se li planteja el dilema moral de fer públics els documents i incriminar l'empresa o bé no dir res i quedar-se a la feina per poder salvar la seva família. La decisió que prengui repercutirà directament en la seva vida i la de la gent que l'envolta.

Why Do Flamingos Stand on One Leg?
Direcció i guió: Eva Romero
Música original: Eva Romero i Benjamin Romero
Escola: La casa del cine

Sinopsi: Jack, que ha estat 5 anys a les Filipines, ha tornat i ve de l'aeroport per donar una sorpresa al seu cosí Edgar. Mentrestant, Edgar, Alice, Josie, Gable i Carl s'han reunit a casa d'Edgar i parlen del que va passar fa 5 anys.

Animació

Des de la ventana
Direcció: Andrea Sánchez Guerrero
Guió: Clara Farreres
Música original: Matías Lizana
Escola: Escola d'animació • 9 ZEROS

Sinopsi: On és l'avi? A les fotografies? Al cel? En els objectes que ens recorden la seva presència? Violeta, una nena de 8 anys, troba incomprensible l'absència del seu avi. A la seva manera reflexiona sobre la idea de la mort i, acompanyada per la seva àvia, viu un procés de dol que ens recorda que després de l'hivern sempre arriba la primavera.

Fora de lloc
Direcció i guió: Sara Esteban Riera
Escola: Escola d'animació • 9 ZEROS

Sinopsi: El jove Nico, que tot just té 5 anys, descansa tranquil•lament a la seva habitació i, de sobte, comença a sentir sorolls. Uns sorolls estranys. Uns sorolls que no el deixen dormir. Aterrit, es disposa a encendre el llum rabent i veloç per descobrir la veritat...

Documental

•Dinosaurios
Direcció: Joaquim Barceló i Amanda Gómez
Guió: Joaquim Barceló
Escola: Universitat Ramon Llull-Blanquerna Comunicació

Sinopsi: Història d'un demà que no veuràs mai, d'un món sense éssers humans. Un futur d'hotels abandonats, piscines buides, estacions de tren desertes i parcs d'atraccions en ruïnes. Dinosaures del matí, belles catàstrofes que ja formen part del nostre present. Hipnòtica bellesa de la decadència d'aquests paisatges onírics que ens parlen de la nostra pròpia memòria. Magnètica fascinació d'aquesta geografia caòtica, autèntica poesia de l'abandó.

El diari de Mònica
Direcció i guió: Priscilla Aguirre i Alejandra Zolezzi
Música original: Eura Fortuny
Escola: Universitat Autònoma de Barcelona-Màster Documental Creatiu

Sinopsi: Vivim evitant la mort, però hi ha persones que decideixen buscar-la. Aquest documental es basa en el diari que va escriure Mònica, des que va ser diagnosticada d'esquizofrènia fins als últims dies de la seva vida.

•Puño y metal.
Direcció: Víctor Alonso Berbel
Guió: Víctor Alonso Berbel i Marc Guanyabens Pous
Escola: Universitat Pompeu Fabra

Sinopsi: Lluita constant, lleialtat i rehabilitació, valentia fins a la victòria. Aquest és el credo ferroveller, la màxima del "Chatarras Palace", un gimnàs clandestí on joves dels barris populars de tot Barcelona es reuneixen, un dia i un altre, per canalitzar tot allò que senten a través de la boxa lliure.

 

L’SGAE amb els creadors audiovisuals

La celebració d’aquest premis posa, un cop més, de manifest la ferma aposta de l’SGAE i la seva Fundació per al suport a la creació audiovisual.

Per a més informació sobre la Societat General d’Autors i Editors, fes ‘clic’ aquí. Si el que t’interessa és l’obra de la Fundació segueix el següent enllaç.

Si ho desitges també pots consultar el web del Festival de Cinema de Sitges aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat