Notícies

L’arxiu de Lluís Benejam viatja a Hongria

El 12 de setembre s'inicià el XI Festival Internacional de Cine Jameson Cinefest de Miskloc, a Hongria, que finalitza diumenge 21 de setembre. En el marc del Festival s'organitza una exposició de cartells sota el nom: "El cine espanyol en 20 carteles" on hi figuren nou cartells de l'arxiu del figuerenc Lluís Benejam.

 Aquest any, Espanya participa com a país convidat al Festival i es presenten un seguit de pel•lícules sota l'etiqueta 'Made by Spain', en concret parlem de Los lunes al sol de Fernando León de Araona, A night in Old Mexico d'Emilio Aragón, La plaga de Neus Ballús i Blancanieves de Pablo Berger.

A més, s'organitza l'exposició de cartells 'El cine espanyol en 20 carteles' a la seu de l'Institut Cervantes a Budapest. L'exposició fa un recorregut per la història del cine espanyol a través de vint pel•lícules emblemàtiques.

Precisament, nou dels vint cartells utilitzats son propietat de Lluís Benejam Buhigas, nascut a Figueres l'any 1954, i que des de 1995 dedica el seu temps lliure a la creació d'un arxiu de cinema que, entre d'altres, actualment està format per 28.000 cartells.

L'arxiu Benejam, que ja és un referent nacional, traspassa fronteres tot sovint amb la seva col•laboració amb diferents institucions.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat