Notícies

Comença la 1a edició de la Mostra de Cinema Català a Tordera

L'Associació d'Espectadors del Teatre Clavé organitza el cap de setmana del 19, 20 i 21 de setembre la I Mostra de Cinema Català a Tordera.

La mostra neix amb l'objectiu d'esdevenir un punt de troba dels amants del cinema i un espai de descoberta de noves propostes de la cultura audiovisual del país. Durant els tres dies, el Teatre Clavé de Tordera (Maresme) acollirà la projecció de pel·lícules de diversos gèneres, així com també xerrades amb alguns dels seus directors.

Durant els darrers anys, l'Associació d'Espectadors del Teatre Clavé ha estat vinculada a les projeccions de cinema que es realitzen al Teatre Clavé, inicialment a través de l'entitat Cineclub 24 ips i, en els últims anys, directament a través de la mateixa Associació. Ara, coincidint amb la celebració del 20è aniversari, l'entitat organitza la I Mostra de Cinema Català al Teatre Clavé de Tordera.

La mostra comença divendres 19 de setembre a les 21.30h, moment en què el director Dani de la Orden i el compositor i actor, Joan Dausà, presentaran la pel·lícula que obrirà l'acte: Barcelona, nit d'estiuPep Armengol, membre de la Junta directiva de l'Acadèmia participarà en l'acte d'inauguració de la Mostra.

Dissabte 20 de setembre és el dia que concentra un major gruix de continguts. La mostra es reprendrà a les 17h amb un primer espai dedicat als més petits amb la projecció de Cher ami. Seguidament, l'animació deixarà pas a una projecció de caràcter històric: La piel quemada del director Josep M. Forn, que també assistirà a l'acte i oferirà una xerrada amb els assistents just després de la projecció de la pel·lícula. Festí de sang, de David RuizAlbert València, tancarà el programa de dissabte amb una nota de terror. 

El darrer dia, diumenge 21 de setembre, la Mostra de Cinema Català dedica un espai per acostar al públic els curtmetratges dels VI Premis Gaudí 2014: el guanyador Godka Cirka, guió i direcció d'Àlex Lora i Antonio Tibaldii els nominats La gallina, guió i direcció de Manel Raga, Sequence, guió i direcció de Carles Torrens, i Wings, guió i direcció de José Villalobos

La programació encararà la recta final amb la projecció a les 18.30h de 10.000km, del director Carlos Marquès-Marcet, que juntament amb l'actor David Verdaguer, participaran en la clausura de la primera edició de la Mostra de Cinema Català.

La I Mostra de Cinema Català està organitzada per l'Associació d'Espectadors del Teatre Clavé, amb el suport de la Fundació Teatre Clavé, l'Ajuntament de Tordera, la Diputació de Barcelona i l'Acadèmia del Cinema Català; i compta amb el patrocini d'Estrella Damm.

Per a més informació: www.teatreclave.cat/mcc

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat