Notícies

Presentació del llibre 'Un viaje por la magia del cine'

Aquest polièdric llibre, editat per Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, amb la participació de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, i coordinat per Maria Lluïsa Pujol, directora de la Fundació Aula de Cinema, mostra les diferents cares del sempre fascinant món del cinema.

Les 183 pàgines porten al lector als orígens del setè art i a les profunditats de la tècnica, descobrint-li els gèneres cinematogràfics més variats, el desconegut món dels exhibidors, les trobades i malentesos entre les institucions i la indústria del cinema, les aventures i desventures dels curtmetratges i somriures i llàgrimes dels actors. Un singular còctel servit per historiadors de renom, tècnics, artistes, experts professionals i la gent del cinema en general. Un viatge sense límit de velocitat i per a totes les edats que va sorgir d'una sèrie de trobades a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona des d'una exposició única, "L'experiència màgica del cinema", que va acollir l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, i que va atraure a molts visitants durant uns quants mesos.

La presentació del llibre tindrà lloc el 4 de setembre a les 20h, a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Montalegre, 6, Barcelona), en el marc del IV Congrés Internacional d'Història i Cinema. Participaran a l'acte els professors i historiadors Jean-Claude Seguin i Ángel Luis Hueso; el director de fotografia i restaurador Joan Mariné i la directora de la Fundació Maria Lluïsa Pujol.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat