Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant l'estiu

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò, o en tindrà, durant aquest estiu.

 

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

 

PRESÈNCIA

 

La Gallina viatja a Texas

Del 2 al 6 de juliol

El curtmetratge de Manel Raga La Gallina, nominat als VI Premis Gaudí, forma part de la Selecció Oficial del Marfa Film Festival de Texas.

 

Diverses produccions catalanes a la II Mostra de Cinema Català de Roma

Del 3 al 6 de juliol

La programació de la II Mostra de Cinema Català de Roma que té lloc a l'Isola del Cinema – Cinelab de la capital italiana és la següent:

Dijous 3 de juliol
Curt: L'increïble ull masculí de Josep Maria Jolis
Menú degustació de Roger Gual

Divendres 4 de juliol
Curt: Manual de amor d' Orió Peñalver i Eric Monteagudo
Tots volem el millor per ella de Mar Coll

Dissabte 5 de juliol
Curt: Ahora no puedo de Roser Aguilar
La por de Jordi Cadena

Diumenge 6 de juliol
Curt: Elefante de Pablo Larcuen
Pauls planet d'Aleix Barba i Marc Sirisi


Trajectòria internacional d'Stella Cadente durant els mesos de juliol i agost

La pel·lícula dirigida per Lluís Miñarro Stella Cadente (Eddie Saeta) participa en nombrosos festivals durant aquest estiu:

El film participa a la 49ena edició del Karlovy Vary International Film Festival (del 4 al 12 de juliol) que té lloc a la República Txeca, a la Competició Oficial del Festival New Horizzons de Wroclaw (Polònia) (del 24 de juliol al 3 d'agost); al Syros International Film Festival (Grècia) on també forma part de la Competició Oficial (del 26 de juliol a l'1 d'agost); a la Muestra de Cine de Ascaso de Huesca (del 26 al 30 d'agost) i finalment al Zadar Film Festival de Croàcia (del 23 al 29 d'agost)

 

Bajarí s'estrena al Japó

9 d'agost

El documental Bajarí, d'Eva Vila s'estrena al Japó el 9 d'agost i estarà en cartellera fins al setembre amb quatre sessions diàries al Cinema de Shibuya a Tokio.

 

Trajectòria internacional d'Història de la meva mort durant l'estiu

Durant els mesos de juliol i agost, el darrer llargmetratge d'Albert Serra Història de la meva mort (Andergraun films) es projecta a diversos festivals d'arreu del món:
Del 19 al 25 de juliol la pel·lícula participa al Palic Film Festival de Sèrbia.

El 20 i 21 de juliol al New Zeland International Film Festival.

Del 24 de juliol al 3 d'agost es projecta al T-Mobile New Horizons International Film Festival de Wroclaw, Polònia i el 28 de juliol es projecta al Theatro Circo de Braga, Portugal.

Set produccions catalanes participen al T-Mobile New Horizons International Film Festival

Del 24 de juliol al 3 d'agost

Gran presència catalana al Festival T-Mobile New Horizons de Breslau (Wroclaw):

A la secció New Horizons International Competition són: Stella Cadente, de Lluís Miñarro (Eddie Saeta) i La Distancia, de Sergio Caballero (Advanced Music Sonar, Arcadia Motion Pictures).
A la secció Films on Art International Competition hi participa Sobre la marxa, de Jordi Morató (La Termita Films, UPF).
D'altra banda, a la secció Panorama, espai dedicat a nous descobriments i films guardonats a festivals internacionals hi participen: Història de la meva mort, d'Albert Serra (Andergraun, Capricci Films, TVC), Still the Water, de Naomi Kawase (Lluís Miñarro i Comme des Cinemas), Hermosa Juventud, de Jaime Rosales (Fresdeval FIms, Les Productions Blarthazar, Wanda Vision) i Enemy de Denis Villeneuve (Roxbury Pictures, 9232-2436 Quebec Inc., Mecanismo Films SL, Rhombus Media Enemy Inc).

10.000 Km i Història de la meva mort seleccionades al Melbourne Film Festival

Del 31 de juliol al 7 d'agost

A la secció International Panorama del Melborune Film Festival participa l'opera prima de Carlos Marquès-Marcet 10.000 Km (Lastor Media i Somos La Panda) i el darrer film d'Albert Serra Història de la meva mort (Andergraun Films).

 

Quatre produccions catalanes participen al 49è Festival Internacional de Karlovy Vary

Del 4 al 12 de juliol

Lluís Miñarro, productor, és President del jurat de la 49ena edició del Festival Internacional de Karlovy Vary.  El seu film Stella Cadente (Eddie Saeta) es projecta a la secció Another View.
A la secció Horizons s'inclou Still the water, de Naomi Kawase, també produïda per Lluís Miñarro i Comme des Cinemas.
El curtmetratge de Sergio Caballero Ancha es Castilla/N'importe quoi (Advanced Music) participa a la secció Imagina.
Finalment, la pel·lícula Grand Piano dirigida per Eugenio Mira (Nostromo Pictures, Antena 3 Films, Telefonica Producciones) s'inclou en el marc de la secció Variety Critics' Choice: Europe Now!

Tres produccions catalanes al Festival Internacional de Cine de Guanajuato (Mèxic)

Del 25 de juliol al 3 d'agost

A la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals hi trobem la pel·lícula Bugarach de Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer (Nanouk Films, Televisió de Catalunya).
Family Tour de Liliana Torres (Escándalo Films) participa a la categoria de Mujeres en el Cine y la Televisión i el curtmetratge Morales de Roger Villarroya (Zum Pictures) a la secció Niños en acción.

 

Un film català al Festival del film de Locarno

Del 6 al 16 d'agost

El film català Antígona despierta, de Lupe Pérez Garcia té la seva estrena mundial al Festival del Film de Locarno (Suïssa) a la secció Signs of Life, que mostra propostes que exploren noves formes de narració i innovació en el llenguatge fílmic. Antígona despierta és una producció de Toma 78 amb la col·laboració de Labyrint Films.

 

Catalans a Montreal

Del 21 d'agost a l'1 de setembre 

Rastres de sàndal dirigida per Maria Ripoll (Pontas Films) i que s'estrena als cinemes el 28 de novembre inicia el seu llançament internacional al Montreal World Film Festival, a la secció Focus On World Cinema.

D'altra banda, el curtmetratge català Café para llevar de Patricia Font (ESCAC Films) participa en la secció Focus on World Cinema - Short films, i el curtmetratge documental Espés de Tanit Fernandez i Isaac Rodriguez Ramos (Paco Poch Films, UPF) en la secció per a estudiants Student Film Festival.

 

Setmanes Culturals Catalanes a Mèxic 2014

Del 6 d'agost al 3 de setembre

El MEXCAT, Associació Cultural Mexicano Catalana organitza a Mèxic les Setmanes de la Cultura Catalana, que enguany es desplacen a Puebla, Mèxic DF i Guadalajara.

Dins del programa d'activitats destaquen la presència de produccions catalanes estrenades en els darrers anys, com Blancaneu de Pablo Berger, Fenix 11.23 de Joel Joan i Sergi Lara, La plaga de Neus Ballús, Los últimos días d'Àlex Pastor i David Pastor, La por de Jordi Cadena, Fill de Caín de Jesús Monllaó i El bosc d'Oscar Aibar. La programació de cinema també comptarà amb l'estrena a Mèxic del documental Prim, anatomia d'un general, dirigit per Santi Trullenque i Jordi Portals.

 

Messi, el nou film d'Álex de la Iglesia produït per Mediapro participa al Venice Days

Del 27 d'agost al 6 de setembre

La nova pel·lícula d'Álex de la Iglesia, Messi, produïda per Mediapro, és la pel·lícula de clausura de la Secció Oficial fora de Competició de la 11a edició del Venice Days, secció adscrita al Festival Internacional de Cinema de Venècia

 

Set produccions catalanes participen al Cambridge Film Festival

Del 28 d'agost al 7 de setembre

Dins de l'extensa programació del certamen hi trobem les pel·lícules catalanes Tots volem el millor per a ella, de Mar Coll (Escándalo Films i TVC); Fill de Caín, de Jesús Monllaó (Life & Pictures, Fosca Films, TVC i Salto de Eje PC); Un poema a l'exili de Pau Casals i Joan Alavedra (El cant dels ocells Inc, Soul Productions, TVC); Menú Degustiació, de Roger Gual (Zentropa Spain i TVC); Otel·lo de Hammudi Al-Rahmoun Font (Corte y Confección de Películas i Escándalo Films); Ficció, de Cesc Gay (Messidor Films i TVC) i La distancia de Sergio Caballero (Advanced Music, Arcadia Motion Pictures).

Assistiran al festival Mar Coll, Hammudi Al-Rahmoun Font i Jesús Monllaó.

 

PREMIS

7 de juliol: El projecte documental Oleg, d'Andrés Duque (Estudi Playtime & Intropíamedia) guardonat al FidLab del FID Marseille

19 de juliol: Asmodexia, de Marc Carreté rep la Menció Especial del Jurat al Grossmann Fantastic Film & Wine Festival de Ljutomer, Slovenia.

27 de juliol: Zipi y zape y el club de la canica guardonada amb el Premi a la Millor Pel·licula al Festival de Cine de Giffone a la categoria de Majors de sis anys.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat