Notícies

Un 'Sala 33' terrorífic amb 'Los inocentes'

El programa Sala 33 emet dijous 26 de juny a les 22:35h la pel·lícula Los inocentes, dirigida per dotze estudiants de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

Dotze directors de cinema per explicar una única història. Dotze amics per dirigir una pel·lícula de gènere. Dotze estudiants de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) van debutar en el llargmetratge portant la batuta de Los inocentes, un film de terror que va tenir la presentació en la secció oficial de l'últim Festival de Sitges. Esglais, ensurts i litres de sang en un "slasher" canònic i espaterrant, una experiència desinhibida i fresca que dóna una mesura del talent de la nova generació de cineastes catalans.

A diferència de Puzzled love (2010), que va ser l'anterior producció de l'ESCAC dirigida col·lectivament per un grup d'alumnes, Los inocentes és una història lineal, no dividida per capítols, i de la que cada realitzador s'ha encarregat d'una part consecutiva de la narració. El resultat és una pel·lícula compacta i de to unitari però amb una mirada coral, que explica la història d'un grup de joves que volen passar un cap de setmana de festa boja i es troben assetjats per un psicòpata assassí.

Àlex Gorina parla amb Lluís Segura a les instal·lacions de l'antic Hospital del Tòrax, dins del recinte del Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. En aquesta localització, que ha servit de plató per a alguns dels projectes més destacats del cinema català dels últims anys, es va rodar la pràctica totalitat de Los inocentes. Lluís Segura és realitzador de cinema, publicitat i videoclips; és professor de direcció a l'ESCAC; autor dels curts Doroteah (1999) i ¡Nena! (2008) i recentment ha finalitzat el rodatge del seu primer llargmetratge com a director, El Club de los Buenos Infieles.

Sala 33 també comptarà amb declaracions, gravades expressament pel programa, de cinc dels codirectors de Los inocentes: Carlos Alonso-Ojea, Laura Garcia, Eugeni Guillem, Marc Martínez i Rubén Montero. La resta de codirectors del projecte són: Dídac Cervera, Marta Díaz, Ander Iriarte, Gerard Martí, Arnau Pons, Marc Pujolar i Miguel Sánchez.

Aquesta serà l'última emissió de Sala 33 de la temporada. Durant dotze setmanes, entre els mesos de juliol i setembre, el programa continuarà a la graella amb un format reduït, que donarà pas a l'emissió d'una selecció de produccions documentals catalanes recents. La tria inclourà títols de cineastes destacats com Albert Serra, José Luis Guerin, Carla Subirana, Francesc Betriu, Adán Aliaga, Laia Manresa o Carles Bosch, entre altres.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat