Notícies

EGEDA i YouTube ajuden als creadors espanyols a optimitzar la PI a internet

EGEDA posa a disposició dels productors audiovisuals que representa, la gestió de la seva obra a YouTube a través de l'eina Content ID.

Content ID és un sistema que permetrà combatre la pirateria, així com l'obertura, gradual, d'una nova línia de negoci basada en la optimització del contingut present en la plataforma de vídeos.

EGEDA crea a més VEOCLIPS, un canal de YouTube especialitzat en cinema en espanyol, amb tràilers, seqüències, millors escenes ... que ordena i sistematitza els continguts audiovisuals presents en aquesta plataforma.

En el transcurs d'un acte celebrat amb YouTube, EGEDA, l'entitat de gestió de drets dels productors audiovisuals, ha anunciat el llançament d'un servei per als seus socis de control i protecció de la propietat intel·lectual en Internet basat en la utilització de Content ID , l'eina de YouTube que permet gestionar el contingut pujat a la plataforma de vídeos.
 
Així, EGEDA va a oferir als productors de cinema i altres productes audiovisuals en espanyol la possibilitat de centralitzar la gestió dels continguts audiovisuals protegits per drets de propietat intel·lectual i presents a YouTube, bloquejant o exercint una vigilància sobre el mateix i permetent la generació d'ingressos mitjançant la inserció de publicitat en aquests vídeos, desenvolupant, d'aquesta manera, una nova línia de negoci a Internet per a la indústria del cinema.
 
Enrique Cerezo, president d'EGEDA, ha assenyalat que "l'anunci d'avui és un primer pas necessari i un exemple de com la indústria audiovisual i la tecnològica han de començar a cooperar: protegint les obres dels creadors i obrint la porta a un nou model de negoci. Podem dir, a més, que som la primera entitat de gestió de drets que duu a terme una iniciativa semblant. "
 
Maria Ferreras, directora d'aliances estratègiques de YouTube, afegeix "que una entitat del pes d'EGEDA doni aquest pas demostra la capacitat que té la Xarxa de donar suport a la indústria cultural i de continguts. En el cas de YouTube, treballem per oferir als creadors de contingut audiovisual un procediment clar i transparent que permeti als propietaris de drets el control de la seva obra. "
 
EGEDA ha dut a terme en els últims mesos una prova pilot amb Content ID que ha generat resultats molt satisfactoris. L'entitat ha monetitzat al voltant del 65% dels vídeos incrementant un 87% els ingressos derivats de la inserció de publicitat en els vídeos identificats. Per això, ha decidit llançar aquest servei per als seus associats, centralitzant així la gestió de la propietat intel·lectual de les obres audiovisuals en espanyol, de qualsevol titular que ho desitgi, a YouTube.

En paral·lel, i amb l'objectiu de promocionar, digitalitzar i explotar comercialment tot el catàleg d'obres cinematogràfiques en espanyol, EGEDA ha posat en marxa VeoClips (http://www.youtube.com/VEOCLIPS), un canal de YouTube en el qual trobar, de forma gratuïta, tràilers, seqüències, millors escenes, selecció d'actors i altra informació sobre el cinema d'estrena a Espanya i el cinema en espanyol.
 

Content ID

L'eina Content ID permet EGEDA, en representació dels titulars de drets de propietat intel·lectual, gestionar el seu contingut a YouTube. La major part dels propietaris dels drets que la utilitza opta per monetitzar els vídeos reclamats, fins al punt que, a dia d'avui, Content ID suposa més d'un terç de les reproduccions de YouTube susceptibles de portar publicitat.
 

-VÍDEO SPOT VEOCLIP
https://drive.google.com/folderview?id=0B3bMpB2-tR1AbHUwemVUVjBXUTg&usp=sharing
 
-VÍDEO ACORD EGEDA/YOUTUBE
https://drive.google.com/folderview?id=0B3bMpB2-tR1AQVd6TllkeW03NTA&usp=sharing

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat