Notícies

Mor el polifacètic Constantino Romero

Constantino Romero, la inconfusible "Veu d'Espanya", ha mort aquesta passada matinada de diumenge a Barcelona a l'edat de 65 anys.

L'actor, presentador i locutor nascut a Albacete, però resident a Catalunya des de ben jove, havia posat punt i final a la seva carrera professional l'any passat, després d'un trajectòria intensa i multidisciplinar de 47 anys.

Doblador de veus masculines com la de Clint Eastwood, Arnold Schwarzenegger,  Sean Connery, Humphrey Bogart o Michael Caine, va ser també Darth Vader a La guerra de les galàxies o Mufasa a El rey león.  Habitual de la petita pantalla, va conduir programes de televisió com La parodia nacional, Alta tensión, El tiempo es oro o La vida es juego.  Va ser a més, un incansable locutor radiofònic, posant-se davant dels micròfons de Ràdio Barcelona, Ràdio Nacional d'Espanya o la SER.

La seva faceta com actor inclou pel·lícules com Olímpicament mort, en la qual encarnava el famós detectiu Pepe Carvalho creat per Manuel Vázquez Montalbán, Lola de Bigas Luna o La veritat oculta de Carlos Balagué. Sobre la tarima va destacar pel seus treballs en teatre musical, gènere que va explotar molt sovint  al costat de Mario Gas amb obres com  Sweeney Todd o A Little Night Music. Altres títols importants de teatre són No hay burlas con Calderón de Ángel Facio,  El Roig i el Blau de Joan Olivé o La botiga dels Horrors de Joan Lluís Bozzo.

Constantino Romero serà enterrat avui al cementiri de Montjuic de Barcelona. Abans tindrà lloc la cerimònia civil de comiat que s'oficiarà al tanatori de Sant Gervasi a les 13 hores.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat