Notícies

Boliche Cinemes reobre les seves portes

El subtitulat en català i la versió original, segells de la seva cartellera.

Un dels cinemes emblemàtics del centre de Barcelona, situat al número 508 de l'Avinguda Diagonal, reobrirà les seves portes aquesta primavera amb un projecte cultural independent i l'objectiu  d'incrementar l'oferta cinematogràfica en català. Al lloc on fins al 2008 hi  havia el Cine-Bar Boliche, a partir del 17 de maig hi trobarem Boliche  Cinemes, amb les seves quatre sales totalment remodelades.

Aquest projecte recupera una sala històrica de la capital catalana tancada  durant tres anys, amb una situació privilegiada als baixos de l'antiga Casa Portabella. En un context especialment difícil per a les sales d'exhibició, la   iniciativa, liderada per Alfons Mas i Rafael Dalmau, empresari dels  Cinemes Maldà, s'inicia al marge d'ajudes oficials i aposta per una  cartellera permanent en versió original i subtitulada en català, complementada amb diverses activitats culturals (festivals de cinema, cicles, conferències, activitats formatives, etc.).

Boliche Cinemes esdevindrà així el primer cinema del país en què el català  serà present a totes les projeccions, sigui en forma de subtítols sigui amb  versions originals, un model habitual i consolidat en la majoria de països  d'Europa.

Rafael Dalmau i Alfons Mas, que es faran càrrec de la subtitulació en català, han rehabilitat íntegrament unes instal·lacions que van trobar molt  deteriorades. En tres mesos s'han posat a punt les quatre sales: la gran, amb un aforament de 220 butaques, una segona amb 105 butaques i dues més petites, amb 74 i 65 butaques respectivament.

 

 

pdf image

 

 Peu de foto: Montse Majench, Ferran Mascarell, Rafael Dalmau, Llucià Homs i Alfons Mas

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat