Notícies

Catalunya es rendeix a Carilda Oliver Labra, la núvia de Cuba

La 6a edició del festival d'art independent Pepe Sales homenatja els 90 anys d'una poetessa que ha utilitzat la seva obra literària per reivindicar la llibertat social i sexual de les dones. El programa inclou una mostra de curtmetratges inèdits inspirats en l'autora cubana, a càrrec de realitzadors reconeguts com Isaki Lacuesta i Albert Serra.

Carilda Oliver Labra (Matanzas - Cuba, 1922) serà la protagonista de la sisena edició del  festival d’art independent Pepe Sales que es celebrarà entre el 23 de gener i l’1 de febrer a Girona. El festival s’ha rendit a una poetessa reconeguda i respectada al seu país i que    amb 90 anys manté inalterada una seductora rebel·lia que va convertir-la en la núvia de    Cuba. La seva obra literària és un instrument de reivindicació de la llibertat social i sexual de les dones en un temps i unes condicions adverses, a més de ser considerada com una de les veus més singulars de la literatura hispana del segle passat.

Més de 100 persones entre artistes, organitzadors i col·laboradors treballen   voluntàriament i de manera gratuïta per un festival en què tots els actes són de franc.  El festival projectarà la vida i l’obra de Carilda Oliver des de la màxima amplitud cultural   possible ja que hi tenen cabuda totes les arts escèniques, a més de cinema, pintura,  gastronomia i instal·lacions. Curtmetratges inèdits inspirats en Carilda Oliver, a càrrec de   realitzadors entre els que es troben Isaki Lacuesta i Albert Serra, artistes com Pep   Cruz, Marcel Tomàs, Maria Elena Espinosa ,Sanjosex, Jaume Pla o Pedro Marín...  per citar-ne alguns, oferiran peces inèdites inspirades també en l’autora cubana.

 Presentació oficial
6a edició del festival d'art independent Pepe Sales
Dia: dimarts, 15 de gener de 2013
Hora: 12.30 h
Lloc: Arts Santa Mònica (Barcelona)

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat