Estrenes

El Col·lectiu Negu debuta amb “Negu Hurbilak”

A partir del 15 de desembre a la gran pantalla

Després del seu pas per festivals, entre els quals destaquen Locarno (on va aconseguir una menció especial), Valladolid i el D’A Barcelona Film Festival, aquest 15 de desembre s’estrena a les sales Negu Hurbilak, la pel·lícula sobre el conflicte basc signada pel Col·lectiu Negu (Ekain Albite, Mikel Ibarguren, Nicolau Mallofré i Adrià Roca), i produïda per l’acadèmic Mikel Mas, juntament amb Ritxi Lizartza. 

El film, candidat als XVI Premis Gaudí, es remunta al 2011, quan sembla que arriba el final del prolongat conflicte que viu el País Basc. Una noia fuig amb un objectiu clar: creuar la "muga" per marxar lluny d'on ja no se sent segura. Enmig de la seva fugida, arriba a Zubieta, un poble fronterer on antics mites i conflictes moderns semblen convergir. Amagada en unes golfes, comença a observar una quotidianitat aparentment immòbil com la pedra. Amb el pas dels dies, la seva fugida esdevé cada vegada més laberíntica.

Gravat íntegrament a la localitat de Zubieta, compta amb la interpretació de Jone Lasipur, qui va aconseguir el Goya a Millor actriu revelació pel seu paper en Ane per Ane el 2020.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat