Estrenes

“Sinjar”, el destí de tres dones marcat per la guerra

La nova ficció d’Anna M. Bofarull s’estrena l’1 de juliol

Després de participar al Festival de Màlaga, al BCN Film Festival i, més recentment, al FIC-CAT, on es va coronar amb el Premi al Millor llargmetratge i amb el Premi de la crítica, Sinjar, el tercer llargmetratge de l’acadèmica Anna M. Bofarull, es podrà veure a la gran pantalla a partir de l’1 de juliol.

La pel·lícula és una ficció basada en històries reals de tres dones que lluiten per les seves vides i la dels seus éssers estimats després que Estat Islàmic hagi envaït Sinjar, la regió situada a la frontera entre l’Iraq i Síria. L’actriu i acadèmica Nora Navas protagonitza un dels tres relats que conformen la història, interpretant el paper d’una mare que viu a Barcelona i que emprèn una recerca desesperada per recuperar el seu fill que ha fugit de casa sense deixar rastre. L’actriu Halima Ilter interpreta la Hadia, una mare que viu esclavitzada a Síria amb els seus tres fills, i Iman Ido Koro encarna l’Arjin, una dona que aconsegueix escapar-se del seu captiveri i, en el seu intent de tornar a casa, s’uneix a les milícies kurdes.

Rodada a mig camí entre Barcelona i l’Orient Mitjà, Sinjar és una producció de KaBoGa, la productora de la mateixa directora.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat